Vienkārši «knifiņi», kā atsvaidzināt interjeru mājoklī (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Ja neplānojat veikt remontu savās mājās, bet ir vēlme atjaunot interjeru, tad ir dažas lieliskas iespējas atsvaidzināt dzīvojamo vidi un ieviest tajā jaunas un interesantas detaļas. Interjera dizainere Elīna Kuliša sniedz ieteikumus, kā atsvaidzināt interjeru savā mājoklī. 

Dažādas faktūras interjerā

Paklājs ar garo vai īso spalvu, kā arī cita veida tekstils piesātinās mājokli ar dažādām faktūrām, formām un mājīgumu. Dabiskais materiāls, pinumi radīs siltumu un komfortu. Pie tam, izvēlē var droši būt par labu tekstilam ar puķainu vai augu motīvu - tie ir modē jau otro gadu.

Logu noformējums

Katra interjerā logu noformējums ir ļoti svarīgs. Tas piešķir telpai noskaņu. Ja istabā sienu apdare ir ar izteiktu rakstu, tad aizkarus vai žalūzijas vajadzētu izvēlēties vienkrāsainas vai ar interesantu faktūru. Lai sienu raksts saskan ar tekstila rakstu, un otrādi - pie mierīgām sienam labi derēs drosmīgas krāsas un raksti.

Jauni gaismekļi

Ja vēlaties oriģinālu un drošu akcentu, tad var izvēlēties lampas vara krāsā, vai krāsu kombinācijā melns/balts+varš. Ar savu oriģinālo dizainu gaismekļi nepalikt nepamanīti. Ja gribās ko modernu, tad var izvēlēties lampas ar tekstila plafoniem, tad var izvēlēties dažādas formas un krāsas. Jāņem vēra, ka šādas lampas var aizņemt lielu griestu platību, tādēļ jābūt piemērotam griestu augstumam, lai tā neizskatītos neveikla un masīvā.

Telpas vizuālā palielināšana

Labs paņēmiens, kā vizuāli palielināt telpu, ir spoguļu izmantošana interjerā. Ja spogulis būs dekorēts ar neparastu rāmi, tad tas papildus būs kā dizaina priekšmets mājoklī. Šajā idejā ieguldot minimālus līdzekļus, var panākt maksimālu efektu. Spoguļa rāmi var veidot ar dažādiem dekoratīviem dabas elementiem - izmantojot mozaīku, gliemežvākus, akmentiņus, koku u.c.

Virtuves interjera atsvaidzināšana

Ja vēlaties atsvaidzināt virtuves interjeru, nav nepieciešams pasūtīt jaunu virtuves iekārtu, pietiks ar to, ka nomainīsiet virtuves iekārtas rokturīšus, papildināsiet interjeru ar jauniem un krāsainiem traukiem, telpaugiem vai interjera dizaina elementiem. Mazas detaļas ienesīs telpas kopskatā rozīnīti un atdzīvinās to.

Sēžammaisi un pufi

Sēžammaisi un pufi ir lieliskā ideja ne tikai bērnu istabai. Pufi ar glabāšanas kasti labi noderēs saimniecībā un papildinās interjeru ar faktūrām un krāsām. Sēžammaisus novērtēs cilvēki, kuriem komforts ir svarīgs, jo tā ir ērta un funkcionāla mēbele.

Istabas augi

Ja nevarat iedomāties savu dzīvojamo vidi bez augiem, tad ir pienācis laiks atsvaidzināt arī tos. Ieprieciniet savus mājas augus ar jaunu, krāsainu podu. Ja dzīvojamajā telpā nav istabas augu, varbūt ir vērts apsvērt iespēju tos iegādāties. Atcerieties, ka telpaugiem jāatbilst istabai izmēru un formu ziņā – nelielā istabā labi izskatīsies viens liels telpaugs. Tos var izvietot dažādos līmeņos – uz paliktņiem vai uz grīdas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu