Policija un organizatori aicina vecākus rūpīgi pieskatīt savus bērnus «Positivus» norises laikā (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Vecāki, kuri ņem līdzi bērnus uz festivālu «Positivus» ir atbildīgi par savu atvašu uzvedību, kā arī par to, lai viņi nepārkāptu likumu, esot bez vecāku uzraudzības pēc plkst. 23.00, preses konferencē par drošību «Positivus» laikā informēja viens no festivāla organizatoriem Ģirts Majors.

Preses konferencē, kurā arī piedalījās Valsts Policijas (VP) Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs un VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko, cilvēki tika informēti par pasākumiem, ko veiks policija un organizatori, lai festivāls noritētu bez starpgadījumiem.

Velšs atgādināja, ka pasākuma organizatoriem ir tiesības un pienākums noteikt pasākuma iekšējās kārtības noteikumus, kā arī rūpēties par to ievērošanu. Tādēļ viņš aicināja festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policijas darbiniekiem, lai nebojātu savu un apkārtējo festivāla apmeklēšanas pieredzi.

Kārtības policijas pārstāvis arī norādīja, ka policija festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotiskas vielas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie policijas kinologi. Ir plānots, ka narkotiku meklēšanai tiks piesaistīti četri kinologi, kuri gan atradīsies festivāla teritorijā, gan pārstaigās telšu pilsētiņu.

Majors norādīja, ka festivāla norises laikā tā teritorijā darbosies tā saucamā «pop-up» radio stacija, kas atradīsies 94.1 fm frekvencē, kur tiks atskaņota ne tikai aktuālā informācija, bet arī praktiski paziņojumi no organizatoriem vai policijas.

Tāpat viņš atgādināja, ka bērni līdz desmit gadu vecumam var apmeklēt festivālu bez maksas, bet 10 - 16 gadus veci bērni var apmeklēt festivālu ar 50 procentu atlaidi, ja biļete tiek pirkta kopā ar kādu no vecākiem. Ja tiek iegādāta šāda biļete, tad to apmainīt pret aproci var tikai kopā ar kādu no vecākiem.

Noslēgumā Mitrošenko informēja, ka VP sadarbībā ar Ceļu policiju uzraudzīs ceļu Rīga - Salacgrīva, lai nodrošinātu drošu un, pēc iespējas, strauju satiksmes plūsmu.

Tāpat viņš pastāstīja, ka, tāpat kā citus gadus, arī šogad VP sadarbojas ar Igaunijas Valsts policiju, lai nodrošinātu kārtību festivāla teritorijā un telšu pilsētiņā, ņemot vērā to, ka katru gadu «Positivus» apmeklē liels skaits viesu no Igaunijas.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu