Foto: Valdis Zatlers ar kundzi bauda festivāla «Sensus» atklāšanas koncertu (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdienas, 12. jūlija, vakarā daudzas pašmāju prominences un klasiskās mūzikas cienītāji steidza uz pirmā starptautiskā klasiskās mūzikas festivāla «Sensus» atklāšanas koncertu, kas norisinājās Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars». Leģendāro dižgaru Mocarta, Bēthovena un Šūberta, kā arī pašmāju komponista Kārļa Lāča radītos skaņdarbus klātienē baudīja gan bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, gan kultūras ministre Dace Melbārde. 

Ierodoties uz svinīgo notikumu, Zatleru pāris vēl pirms koncerta ar ziediem sveica festivāla rīkotājus – bijušo kultūras ministru, klarnetistu un koncertaģentūras «Laba mūzika» māksliniecisko vadītāju Intu Dālderi un valsts kamerorķestra Simfonietta Riga izpilddirektori, flautisti Aneti Toču. Slavenā orķestra «Berlīnes filharmoniķi» mūziķu, kontrabasista Gunāra Upatnieka, izcilā stīgu kvarteta «Artemis» pirmās vijoles Vinetas Sareikas un čellistes Sennu Laines izpildījumu pāris klausījās, sēžot skatītāju pirmajās rindās.

Starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls «Sensus» Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» un Ventspils teātra namā «Jūras vārti» norisināsies līdz 15. jūlijam. Tas pirmo reizi Latvijā pulcē vairāk nekā 80 «Berlīnes filharmoniķu», Amsterdamas Karaliskā «Concertgebouw» un citu labāko Eiropas un Latvijas simfonisko orķestru vadošos mūziķus. Festivāla programmā iekļauti vairāki kamermūzikas un simfoniskās mūzikas koncerti, meistarklases mūzikas studentiem, kā arī simfoniskās mūzikas koncerts bērniem.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu