Francijas tiesa aizliedz «Paris Match» pārpublicēt attēlus no pagājušajā gadā Nicā notikušā terorakta (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas tiesa ceturtdien aizliegusi žurnālam «Paris Match» no jauna publicēt divus attēlus no pagājušajā gadā Nicā notikušā terorakta, bet nav devusi rīkojumu izņemt no tirdzniecības žurnāla jaunāko numuru.

Pagājušā gada 14.jūlijā 31 gadu vecais tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Bulels ar kravas automašīnu iebrauca Bastīlijas dienas svinētāju pūlī Francijas kūrortpilsētā Nicā, nogalinot 86 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 400, līdz viņu nošāva policija.

Žurnāls jaunākajā numurā publicējis attēlus, kas iegūti no novērošanas kameru videoierakstiem. Vismaz divos attēlos redzams, kā tiek notriekti cilvēki, vai cilvēki uzreiz pēc notriekšanas.

Francijas pretterorisma prokurors Fransuā Molēns pieprasīja izņemt numuru no tirdzniecības, norādot, ka šo attēlu publicēšana ir cilvēka cieņas aizskaroša.

Arī Nicas mērs Kristiāns Estrosi un organizācijas, kas pārstāv teroraktā cietušos, nosodīja «Paris Match».

Tiesa secināja, ka tikai divi «Paris Match» publicētie attēli ir cilvēka cieņas aizskaroši un aizliedza žurnālam tos publicēt no jauna un ievietot žurnāla interneta versijā. Taču tiesa nepieprasīja, lai «Paris Match» jaunākais numurs tiktu izņemts no tirdzniecības.

«Paris Match» preses pārstāve pauda prieku par tiesas lēmumu, norādot, ka žurnāls aizstāv lasītāju tiesības būt informētiem un zināt patiesību.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu