Ukrainas austrumos kaujās krituši divi karavīri (237)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kaujās Austrumukrainā trešdien krituši divi ukraiņu karavīri, paziņojuši Ukrainas bruņotie spēki.

Kijeva pavēstīja, ka apmēram 40 kilometrus uz ziemeļiem no promaskavisko kaujinieku kontrolētās Doņeckas artilērijas apšaudē krituši divi karavīri.

Tie ir lielākie zaudējumi, kurus Ukrainas armija cietusi pēdējo divu nedēļu laikā.

"Situācija pretterorisma zonā ir nopietni pasliktinājusies," atzina Ukrainas armija.

Vēl četri karavīri un divi mierīgie iedzīvotāji ievainoti mīnmetēju ugunī, paziņoja Kijeva, apsūdzot kaujiniekus par smago ieroču izmantošanu, lai arī to atrašanos frontes zonā liedz Minskā parakstītā vienošanās.

Jau vēstīts, ka otrdien pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņoja par jaunas valsts "Mazkrievijas" izveidošanu.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (237)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu