Kļuvis zināms, cik daudz naudas saņem BBC zvaigznes (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC trešdien, 19. jūlijā, pirmo reizi publiskojusi savu slavenāko darbinieku gada algas, atklājot, ka televīzijas un radio raidījumu vadītājs Kriss Evanss saņem 2,2 miljonus mārciņu (2,5 miljoni eiro) gadā.

Otrajā vietā ierindojies futbola raidījumu vadītājs un bijušais Anglijas futbola izlases kapteinis Gerijs Linekers, kurš saņem vairāk nekā 1,75 miljonus mārciņu (1,97 miljoni eiro), savā ikgadējā atskaitē pavēstīja publiski finansētā raidorganizācija.

Atskaitē norādīts, ka BBC pēdējā finanšu gadā ik nedēļu sasniedza 372 miljonus cilvēku visā pasaulē, un tai izdevies samazināt izdevumus par 700 miljoniem mārciņu (788 miljoni eiro).

Vairāk nekā 96 raidorganizācijas slavenības gadā nopelnījušas vairāk nekā 150 000 mārciņu (169 000 eiro). BBC arī aizstāvēja lielāko algu izmaksāšanu, norādot, ka skatītāji BBC vēlas redzēt «lielākās zvaigznes».

«No 43 000 ar BBC noslēgtajiem talantu līgumiem mazāk nekā ceturtajai daļai procenta tika samaksāti vairāk nekā 150 000 mārciņu,» uzsvēra BBC ģenerāldirektors Tonijs Hols.

«BBC veido dažus no valstī vispopulārākajiem televīzijas un radio raidījumiem un visvairāk uzticību baudošās ziņas, darbojoties konkurences pilnā tirgū, kur ir «Sky», ITV, «Netflix» un «Amazon»,» kompānijas politiku skaidroja Hols.

«Ir plaši atzīts, ka kopumā BBC maksā mazāk nekā tās konkurenti, lai gan nodrošina augstāku kvalitāti un godalgotu saturu,» piebilda BBC vadītājs.

«Galu galā cilvēkiem vajadzētu spriest par BBC pēc tās programmu un pakalpojumu kvalitātes, ko viņi saņem par 40 pensiem dienā,» viņš paziņoja, norādot televīzijas licences maksu, kas ir 147 mārciņas (166 eiro) gadā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu