Vegāns Fredis: Mēs esam kā pāķi, kam patīk ēst treknus un taukainus ēdienus (456)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

«Radio SWH» raidījumu vadītājs un šovmenis Andris Freidenfelds jeb Fredis jau vairākus gadus ir atteicies no gaļas, bet jau ceturto gadu sevi sauc par vegānu. Pēc viņa domām, Latvija neseko līdzi jaunākajām tendencēm ēšanas kultūrā.

Izdevums «Vakara Ziņas», kas satika Fredi festivālā «Positivus» vaicāja, kāpēc pievērsies vegānismam un vai viegli uzturēt tādu dzīvesveidu, uz ko šovmenis atbildēja, ka ir, bet ar nosacījumu, ka dzīvo Rīgas centrā, jo tur vegānisko ēdienu klāsts ir ļoti plašs.

«Par vegānu kļuvu galvenokārt ētisku problēmu dēļ. (..) Es nespēju izturēt to liekulību, ko cilvēki parāda, mīlinoties gar kaķveidīgajiem un suņveidīgajiem, ar vienu roku glaudot šos mājdzīvniekus, bet ar otru roku sitot nost govis, cūkas un teļus, kas ir tikpat gudras un varenas radības,» stāsta Freidenfelds.

56 gadus vecais šovmenis nesūdzas par savu veselību, tomēr pasmejas par tiem, kas nemaina dzīvesveidu un sūkstās par nebeidzamo svara pieaugumu.

«Šobrīd mēs esam kā pāķi, kam patīk ēst treknus un taukainus ēdienus. (..) Pēc tam, kad apēdam savas kotletes, tad raudam par to, ka esam ļoti resni. Pat gudri un izglītoti ārsti stāsta tādas muļķības, ka speķis ir veselīgs,» skarbs ir Fredis.

Komentāri (456)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu