Foto: Cēsis ar vērienu svin 811. pilsētas svētkus (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto

22. jūlijā Cēsīs ar plašu pasākumu programmu svin pilsētas svētkus «Cēsis 811».

Maija parkā no plkst.11 ar Hanzas pilsētas restorānu un šefpavāru dalību notika «Parks uz paplātes», kamēr vēsturiskais Hanzas tirgus Cēsu Pils dārzā rādīja to, kāds tirgus bija tālajā 1375. gadā - tikai roku darbs un prasmīgi amatnieki, tirgotāji un mājražotāji no vairākām Hanzas pilsētām. Tirgu pavadīja ceļojošo mākslinieku mūzika un priekšnesumi.

Rožu laukumā tika svinēti «Siera un alus svētki» ar atrakcijām, konkursiem un degustācijām - laukumu visas dienas garumā pieskandina pūtēju orķestri un deju kolektīvi.

Pie Vidzemes koncertzāles «Cēsis» tika novietota īpaša terase ar koru, kamermūzikas un vokālo ansambļu koncertiem, bet Pils laukumā notika jau par tradīciju kļuvusī modes skate.

Vecpilsētā notika tirdziņš, kas šogad pulcēja vairāk nekā 500 amatniekus un mājražotājus, bet svētku kulminācija būs cēsnieku gājiens lukturu gaismā un salūts.

Cēsis dibinātas 1206. gadā un ir trešā vecākā pilsēta Latvijā. Pērn «Cēsis 810» pulcēja vairāk nekā 60 000 apmeklētāju.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu