Porošenko aicina Krieviju nekavējoties pārtraukt agresiju Donbasā (1125)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien tā dēvētā «Normandijas četrinieka» (Vācijas, Francijas, Krievijas un Ukrainas) līderu telefonsarunā aicināja Krieviju nekavējoties pārtraukt agresiju un ieroču piegādes okupētajām teritorijām.

«Ukrainas prezidents jūlija pēdējās dienas nosauca par vienām no asiņainākajām 2017.gadā un aicināja Krieviju nekavējoties pārtraukt agresīvās darbības un ieroču piegādes okupētajām teritorijām,» teikts prezidenta administrācijas preses dienesta paziņojumā.

Sarunas dalībnieki arī norādīja uz to, ka svarīgi pilnībā pārtraukt uguni, izvest smago bruņojumu un nošķirt spēkus, ko visu diennakti uzraudzītu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (EDSO) novērotāji.

Porošenko arī uzsvēra, ka Donbasā ir svarīgi izvietot ANO miera uzturēšanas misiju.

Puses arī vienojās saskaņot galīgos soļus drošības panākšanai un turpināt darbu pie «ceļa kartes» Minskas vienošanās izpildei.

Porošenko un Vācijas kancleres Angelas Merkeles, Francijas prezidenta Emanuela Makrona un Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefonsaruna ilga divas stundas.

Merkele un Makrons sarunā norādīja, ka ir nepieņemami jebkādi paziņojumi, kas grauj Ukrainas teritoriālo vienotību, it īpaši paziņojumi par «Mazkrievijas» izveidošanu.

Komentāri (1125)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu