Francijas prezidents valsts vadīšanu apspriež arī ar Bono un Riannu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Īru rokgrupas U2 solists Bono un Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien pārrunājuši attīstības palīdzību.

«Man nav bijis daudz šādu sarunu. Prezidents [Makrons] ir ļoti atvērts jauniem, inovatīviem veidiem, lai atrisinātu pasaules nabadzīgos skarošās problēmas,» Bono pavēstīja reportieriem pēc tikšanās prezidenta pilī.

«Mēs runājām par bēgļu krīzi un to, kā vairums eiropiešu tagad saprot, ka tas, kas notiek Āfrikā attiecas uz viņiem,» piebilda mūziķis.

Makrons esot «apstiprinājis» savu apņēmību palielināt Francijas finansējumu attīstības palīdzībai līdz 0,55% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2022. gadā, paziņoja dziedātājs.

Francijas valdība plašāka izmaksu samazināšanas plāna ietvaros ir nolēmusi samazināt attīstības palīdzības budžetu 2017. gadam, kas izraisīja Bono dibinātās nabadzības apkarošanas organizācijas ONE kritiku.

Bono Elizejas pilī neviesojās pirmo reizi. Viņš ir ticies arī ar Makrona priekšgājējiem Žaku Širaku, Nikolā Sarkozī un Fransuā Olandu.

Tikmēr Makronam trešdien paredzēts tikties ar barbadosiešu dziedātāju Riannu un runāt par Francijas ieguldījumu starptautiskajās izglītības programmās.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu