Pabeigta Jūrmalas nelegālās atkritumu glabātuves teritorijas attīrīšana (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

SIA «Clean R» pabeigusi atkritumu izvešanas darbus no ugunsgrēkā cietušās nelikumīgās atkritumu glabātuves Jūrmalā, Ventspils šosejā 47, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāvji.

Rīt, 27.jūlijā, plkst.12 Jūrmalā norisināsies uzņēmuma tikšanās ar preses pārstāvjiem, kuras laikā tiks sniegta sīkāka informācija par paveiktajiem teritorijas attīrīšanas darbiem.

«Clean R» 5.jūlijā sāka Jūrmalas teritorijā esošās nelikumīgās atkritumu glabātuves teritorijas sakārtošanas darbus, jo uzvarēja Valsts vides dienesta (VVD) izsludinātajā iepirkumā.

Kā ziņots, 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Degšana radīja lielu sadūmojumu, kurš izplatījās atmosfēras augšējos slāņos mākoņu veidā ievērojamā teritorijā.

Degušajā teritorijā saimnieko SIA «Prima M». VVD iepriekš skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums «Prima M» nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un līdz ar to darbojās nelegāli. Tāpat dienestā jau iepriekš bija saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par smakām, kukaiņiem un žurkām. VVD bija izdevusi rīkojumu izvest nelikumīgi glabātos atkritumus no teritorijas līdz 1.jūnijam, bet uzņēmējs šo lēmumu pārsūdzēja. Neraugoties uz šīm darbībām, dienesta centrālā struktūrvienība atstāja lēmumu negrozītu un atkritumi bija jāizved līdz 24.jūnijam.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu