70 gadi, 70 arhīva foto: Dižajam Arnoldam Švarcenegeram - 70 (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Tieši pirms 70 gadiem – 1947. gada 30. jūlijā – dzimis leģendārais austriešu kultūrists, Holivudas kinoaktieris, bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Aloīzs Švarcenegers.

Ar sportu mazais Arnolds sāka nodarboties 15 gadu vecumā un par konkursa «Mr. Universe» uzvarētāju kļuva 20 gadu vecumā. Pēc tam septiņus gadus viņš uzvarēja arī konkursā «Mr. Olympia» (1970-1975; 1980).

Paralēli kultūrista panākumiem Švarcenegers sāka filmēties Holivudas kino, bet pirmās filmas vairāk nekā desmit gadu garumā nebija visai veiksmīgais.

Savā pirmajā filmā «Hercules in New York» 1969. gadā aktieris titros bija ierakstīts kā Arnolds Strongs, jo, pēc producentu domām, uzvārdu «Švarcenegers» neviens nespēs iegaumēt, taču Arnolds teica, ka tas, kurš to atcerēsies, nekad vairs neaizmirsīs.

Izlaušanās notika 1982. gadā, kad uz ekrāniem iznāca fantasy filma «Conan the Barbarian».

Pēc Konana panākumiem sekoja filmas «The Terminator», «Commando», «Predator», «The Running Man», «Twins», «Total Recall», «True Lies» un citas, padarot Arnoldu par sava laikmeta galveno kinozvaigzni.

2003. gadā Švarcenegers tika ievēlēts par Kalifornijas štata gubernatoru un palika šajā postenī divus termiņus (astoņus gadus). Retrospektīvi skatoties, analītiķi neuzskata, ka viņš būtu bijis pats labākais politiķis, taču kino faniem bija prieks – Arnolds atgriezās lielajā kino, pievienojoties «īstu veču» komandai filmā «The Expendables».

1986. gadā Švarcenegers apprecējās ar Kenediju klana atvasi Mariju Šraiveri, ar kuru kopā nodzīvoja 25 gadus, kļūstot par četru bērnu vecākiem.

Vēl viens slepens bērns, kā izrādījās, Švarcenegeram ir no viņa pārējo bērnu aukles – gvatemalietes Mindredas Baenas, taču šīs informācijas nonākšana atklātībā būtībā pielika punktu Arnolda un Šraiveres laulībām.

Taču Švarcenegers nav uzvārds, kuru mēs aizmirsīsim: jau šogad nāks klajā trīs filmas ar viņa piedalīšanos, bet nākamgad – jau ceturtā filma no kinosāgas «The Expendables».

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu