Pētījums atklāj Latvijā populārākos kino žanrus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kinoteātros mūsu iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem salīdzinoši visbiežāk izvēlas skatīties komēdijas (42%) un piedzīvojumu filmas (39%), tendenci atklāj «Kantar TNS» šī gada jūlija beigās veiktā aptauja internetā.

Tāpat salīdzinoši bieži iedzīvotāji, apmeklējot kino, izvēlas skatīties fantastikas filmas (32%), asa sižeta filmas (27%), kā arī animācijas filmas (26%) un ģimenes filmas (23%). Nedaudz retāk iedzīvotāji kino skatās trillerus (19%) un romantiskās filmas (17%).

Salīdzinoši visretāk iedzīvotāji kinoteātros dodas skatīties drāmas (13%). Savukārt 2% iedzīvotāju norādījuši, ka neapmeklē kino.

Attiecībā uz kino apmeklēšanu tieši pēdējā pusgada laikā caurmērā gandrīz katrs otrais jeb 42% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem šajā laika posmā ir apmeklējuši kino.

Aptauju veica pētījumu kompānija «Kantar TNS» laikā no 2017. gada 25. līdz 27. jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu