Tramps «ļoti drīz» parakstīs likumu par Krievijas sankcijām, saka Penss (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

ASV prezidents Donalds Tramps «ļoti drīz» parakstīs likumu, ar kuru Krievijai noteiktās sankcijas padarītas stingrākas, otrdien preses konferencē Tbilisi paziņoja Savienoto Valstu viceprezidents Maiks Penss.

Trampa administrācijai sākotnēji esot bijušas bažas, ka sankciju likumprojekts nav paredzējis «tradicionālo elastību, kas tiek piedāvāta Valsts departamentam vai jebkurai administrācijai» īstenot ārpolitiku.

«Tomēr es ar prieku varu ziņot, ka likumprojekts ir būtiski uzlabots likumdošanas procesa gaitā,» sacīja viceprezidents, paužot cerību, ka sankcijas sekmēs mierīgākas pasaules rašanos.

«Prezidents Tramps aicinājis Krieviju izbeigt savas destabilizējošās aktivitātes,» norādīja Penss.

«Krievija turpina okupēt vienu piekto daļu Gruzijas teritorijas,» sacīja Penss. «ASV stingri nosoda Krievijas īstenoto Gruzijas teritorijas okupāciju.»

Viņš arī pauda cerību, ka Gruzija «kādu dienu» pievienosies NATO.

«Es esmu šeit lai pateiktu - «Amerika vispirms» nenozīmē «Amerika viena pati»,» uzsvēra Penss. «Amerika ir kopā ar Gruziju.»

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu