Laikraksts: Tramps var paātrināt Krievijas virzību pretī pilnīgai izolācijai un nabadzībai (696)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ir gatavs parakstīt likumprojektu par sankcijām pret Krieviju, savukārt Kremlis izskata iespējas, kā atbildēt uz tām. Tikmēr opozīcija meklē recepti, kā valsti izvest no krīzes, kas radusies sankciju dēļ, raksta Krievijas laikraksts «Ņezavisimaja gazeta». 

Opozīcijas partijas «Parnas» līderis Mihails Kasjanovs pārliecināts, ka Kremļa atbilde paredzēs vēl tālāku Krievijas izolāciju un naida kurināšanu Krievijas iekšienē. Kā izeju no šīs situācijas Kasjanovs redz varas maiņu demokrātiskā ceļā, un vēlāk - likvidēt sankciju iemeslu. Politiķis atgādina, ka sankcijas pret Krieviju ir noteiktas tādēļ, ka ir anektēta Krima, kā arī Krievija ir iesaistīta karadarbībā Donbasā, savukārt uz šodienu ir nākuši klāt vēl divi iemesli - Krievijas iejaukšanas ASV vēlēšanās un militārā kampaņa Sīrijā.

Pēc citas opozīcijas partijas «Jabloko» dibinātāja Grigorija Javļinska domām, likumprojekts par ASV sankcijām Krieviju «noliek vienā plauktiņā ar Irānu un Ziemeļkoreju». «Tas simbolizē Krievijas ārpolitikas krahu, kuru radīja Vladimirs Putins un Sergejs Lavrovs». Javļinskis norāda, ka Krievija atrodas pilnīgas izolācijas priekšā, tāpat draud Krievijas izlēgšana no globālās finanšu sistēmas, kā arī globālajiem kapitāla tirgiem.

Pēc Javļinska vārdiem, pat esošajā situācijā vēl ir saprātīgas iespējas, kā iziet no krīzes. Pirmkārt, nepieciešams reformēt ekonomiku tā, lai Krievijai nebūtu pilnībā atkarīgai no naftas un gāzes. Tāpat jāatceļ pretsankcijas un jāiniciē starptautiska konference par Krimas statusu, kā arī, jāizved «brīvprātīgos un atvaļinājumā esošos» Krievijas karavīrus no Donabasa un jāaptur pretukrainiskā propaganda.

«Atklātās Krievijas» dibinātājs Mihails Hodorkovskis ir pārliecināts, ka Krievijai jauno sankciju sekas būs visai bēdīgas. «Tās mainīs mūs vietām ar Ķīnu tehnoloģiju jomā. Tehnoloģisko sankciju dēļ valsts ar 140 miljoniem iedzīvotāju 21. gadsimtā tiks nolemta atpalicībai,» saka Hodorkovskis. Viņš uzskata, ka problēmu var atrisināt, pilnībā nomainot politisko varu un režīmu.

Izdevums norāda, ka opozicionāru aicinājumi netiks sadzirdēti. «Būs kā savulaik Irānā, kad televīzijas raidījumu ietekmētie cilvēki dedzināja ASV karogus ar saukļiem «Mēs no sankcijām nebaidāmies!». Rezultātā - bads, nabadzība un pilnīga izolācija no ārpasaules, kas turpinās vēl šodien. Ja Tramps parakstīs likumprojektu, tad jaunas sankcijas paātrinās Krievijas virzību pretī šim scenārijam,» noslēdz laikraksts.

Komentāri (696)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu