Amatpersona: Tramps var mēģināt izvairīties no Krievijas sankcijām (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Pārstāvju palātas demokrātu mazākuma līdere Nensija Pelosi trešdien pauda bažas par republikāņu prezidenta Donalda Trampa paziņojumu saistībā ar Krievijas sankciju likumu, norādot, ka tas raisa bažas, vai Tramps grasās to pildīt.

«Prezidenta Trampa parakstītais paziņojums raisa nopietnus jautājumus par to, vai šī administrācija grasās sekot likumam, vai arī tā turpinās sekmēt un godalgot [Krievijas prezidenta] Vladimira Putina agresiju,» viņa sacīja.

«Republikāņu Kongress nedrīkst pieļaut, ka Baltais nams izvairās no saviem pienākumiem īstenot šīs sankcijas, kas noteiktas aiz Krievijas nekaunīgā uzbrukuma mūsu demokrātijai,» piebilda Pelosi.

Tramps trešdien parakstīja Kongresa pieņemto likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, kā arī Irānu un Ziemeļkoreju.

Pēc likuma parakstīšanas izplatītajā Trampa paziņojumā paustas bažas, ka likums ierobežo prezidenta spējas pieņemt lēmumus attiecībā uz ārpolitiku un varētu kaitēt ASV spējām strādāt ar sabiedrotajiem.

«Ierobežojot izpildvaras elastību, šis likums apgrūtina ASV iespējas slēgtas labas vienošanās amerikāņu tautai, un satuvinās ciešāk Ķīnu, Krieviju un Ziemeļkoreju,» teikts Trampa paziņojumā. «Mūsu konstitūcijas radītāji ārlietas nodeva prezidenta rokās. Šis likums pierādīs tās izvēles gudrību.»

Kā teikts paziņojumā, Trampa bažas attiecas uz četrām lietām - izpildvaras ierobežošanu, neapzinātu kaitējumu ASV kompānijām, kā arī ASV starptautiskajiem partneriem, un ierobežojumiem administrācijas elastībai strādāt saskaņā ar sabiedrotajiem attiecībā uz Krieviju.

Tomēr Tramps norāda, ka viņš parakstījis likumu nacionālās vienotības vārdā un administrācija likumu pildīs.

Likums izstrādāts tā, lai ierobežotu prezidenta iespējas atcelt Maskavai noteiktās sankcijas.

Likuma mērķis ir sodīt Krieviju par darbībām Ukrainā un Sīrijā, kā arī par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu