Ukraina izdos Saakašvili Gruzijai, ja tiks saņemts jauns pieprasījums (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ja Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili ieradīsies Ukrainā un Tbilisi nosūtīs jaunu pieprasījumu par Saakašvili izdošanu, viņš tiks izdots, laikrakstam «Ukrainska pravda» apliecināja avoti Ģenerālprokuratūrā.

«Tagad, ja viņš ieradīsies, viņu atstās lidostas neitrālajā zonā un atņems pasi. Ja Miša kaut kā iekļūs Ukrainas teritorijā un būs jauns atbilstošs pieprasījums no Gruzijas, būs jāpieņem likumīgs lēmums par izdošanu,» sacīja laikraksta sarunbiedrs.

Ģenerālprokuratūrā arī norādīja, ka pilsonības atņemšanas iemesls bijusi migrācijas anketa, kurā Saakašvili nav pieminējis pret viņu ierosinātos kriminālprocesus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko izdevis rīkojumu, ar kuru Saakašvili tiek atņemta Ukrainas pilsonība. Par to 26.jūlijā paziņoja Ukrainas Migrācijas dienests.

Gruzijas eksprezidents paziņojis, ka šobrīd atrodas ASV.

Saakašvili ieguva Ukrainas pilsonību ar Porošenko 2015.gada 30.maija rīkojumu. Tajā pat dienā Porošenko iecēla Gruzijas eksprezidentu Odesas apgabala vadītāja amatā.

Saakašvili Odesas apgabala vadītāja amatu pildīja pusotru gadu, bet tad demisionēja, apsūdzot prezidentu solījumu nepildīšanā. Vienlaikus Gruzijas eksprezidents paziņoja, ka dibinās jaunu partiju startam Ukrainas vēlēšanās.

Porošenko 17. un 18.jūlijā oficiālā vizītē apmeklēja Gruziju. Žurnālisti tur viņam uzdeva jautājumus par Saakašvili iespējamo izdošanu.

Porošenko sākotnēji atbildēja, ka Gruzija nav lūgusi Ukrainai Saakašvili izdot, tomēr vēlāk intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai atzina, ka, informāciju pārbaudot atkārtoti, noskaidrojies, ka Gruzija ar šādu lūgumu tiešām ir vērsusies, tomēr Ukraina tai atteikusi.

Gruzijā pret Saakašvili ierosinātas vairākas krimināllietas saistībā ar apsūdzībām par valsts līdzekļu izšķērdēšanu un amata pilnvaru pārsniegšanu.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu