Notikušas izmaiņas festivāla «Laba Daba» programmā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka

No 4. līdz 6. augustam Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» notiekošais starptautiskais mūzikas festivāls «Laba Daba» izziņo izmaiņas programmā, portālam vēsta pasākuma pārstāvji.

Sakarā ar to, ka iepriekš izziņotais reggae mūziķis U-Roy nonācis sarežģītā situācijā un viņam liegta izceļošana no savās mītnes zemes Jamaikas, festivāls pēdējās dienas operatīvi strādājis un U-Roy vietā piedāvā cita reggae veterāna – Denisa Alkapones (Dennis Alcapone) koncertu.

Īstajā vārdā Deniss Smits (Dennis Smith) savu mūziķa karjeru sāka nejauši – strādājot par metinātāju Jamaikas publisko pakalpojumu sfērā, viņš vienlaikus bija aktīvs piecdesmitajos gados aktuālo deju vakaru apmeklētājs, iespaidojoties no minētā U-Roy, King Tubby un citiem. 1969. gadā Deniss pats sāka dīdžejot un strauji guva atpazīstamību savā dzimtenē, piesaistot ietekmīgā producenta Kīta Hadsona (Keith Hudson) – Boba Mārlija (Bob Marley) klasesbiedra un «The Skatalites» dalībnieka uzmanību, kurš lūdza Denisam Alkaponem ierakstīt savas dziesmas, kuras Kīts producēja un atskaņoja. No 1970. līdz 1973. gadam mūziķis izdevis vairāk kā simts singlus un trīs albumus. Tagad to skaits ir audzis. Pēdējo albumu Deniss Alkapone izdevis kopā ar mūziķi Mad Professor.

Festivālā Deniss Alkapone uzstāsies kopā ar vēl vienu Jamaikas mūziķi Vinstonu Rīdiju (Winston Reedy), kurš bijis ilggadējs grupas «The Cimarons» dalībnieks un mūziķu U-Roy, Yellowman un Tappa Zukie dīdžejs.

Abi mūziķi kopā ar pavadošo sastāvu uz skatuves kāps festivāla pirmajā dienā – 4. augustā plkst. 00:30.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu