Neimars: Izvēlējos PSG pretēji sava tēva padomiem (200)

LETA/AP/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brazīliešu futbola zvaigzne Neimars, kurš piektdien ieradās Francijas galvaspilsētā, atklājis, ka motivācija nav naudā, kā arī atstājis «Barcelona» vienību par labu Parīzes «Saint-Germain» (PSG) pretēji sava tēva padomiem.

«Šis bija viens no manas dzīves smagākajiem lēmumiem,» sacīja Neimars ļaužu pārpildītajā PSG «Parc des Prindes» stadiona preses konferenču zālē. «Vēlējos jaunu izaicinājumu. Vēlējos kaut ko lielāku. Rādīt savu labāko sniegumu. Un pat vēl labāku.»

Neimara alga PSG būs trīs reizes lielāka nekā līdz šim - 30 miljoni eiro gadā pēc nodokļu nomaksas. Taču Brazīlijas izlases kapteinis uzsvēra, ka kluba ambīcijas jauniem sasniegumiem ņem virsroku pār naudu.

«Mana motivācija nekad nav bijusi nauda,» teica Neimars. «Ja es sekotu naudai, varbūt atrastos kādā citā valstī.»

«Fakts, ka esmu dārgākais spēlētājs, nav slogs. Es sveru 69 kilogramus,» ar tulka palīdzību norādīja futbolists.

Tāpat brazīlietis piektdien paziņoja, ka ir gatavs debitēt PSG rindās jau sestdien, kad Parīzes klubs Francijas čempionāta pirmās kārtas spēlē uzņems «Amiens» komandu.

«Vienmēr esmu gribējis spēlēt, tāpēc esmu gatavs to darīt arī rīt,» norādīja Neimars. «Esmu aizvadījis labu pirmssezonas sagatavošanās posmu. Tagad bija divu [treniņu] dienu pārtraukums, taču esmu gatavs, jau apskatīju laukumu un gribu uzvilkt PSG kreklu un spēlēt.»

Tiesa, Neimars atzina, ka līdz piektdien dienas vidū notikušajai preses konferencei nav ticies ar PSG galveno treneri Unaju Emeriju, tāpēc nezināja, vai viņam sestdien tiks dota iespēja debitēt jaunajā klubā.

PSG prezidents Nasers Al-Helaifi sacīja, ka drīzāk centīsies apmierināt kluba izsalkumu pēc tituliem un balvām, nekā cīnīsies par finansiāliem ieguvumiem.

«Viņš nav šeit naudas dēļ. Ja viņa motivācija būtu nauda, tad citur viņš varētu saņemt vēl vairāk,» sacīja kluba prezidents.

Piektdien cilvēki vairākas stundas gaidīja pie veikala Parīzes centrā, lai pieskartos pirmajiem krekliņiem ar viņa vārdu.

«Neimaru vārdu mēs redzam arī kā zīmolu,» skaidroja Al-Helaifi. «Nedomāju, ka tas ir dārgs, jo uzskatu, ka [pāreja] dos mums vairāk, nekā samaksājām.»

Pirms došanās uz Parīzi Neimars rakstīja: «Sportā vajadzīgi izaicinājumi. Šī ir otrā reize, kad esmu rīkojies pretēji tēva padomam,» brazīlietis ceturtdienas vakarā spāņu valodā paudis «Instagram».

«Tēti, es saprotu un cienu tavu viedokli, taču lēmumu esmu pieņēmis. Es lūdzu, lai tu mani atbalstītu, kā vienmēr esi darījis,» viņš piebilda.

PSG izpirka viņa līgumu ar «Barcelona» par 222 miljoniem eiro. Tas ir jauns pāreju pasaules rekords. Iepriekšējais iederēja Polam Pogbā pagājušajā gadā - 105 miljoni eiro par pāreju no Turīnas «Juventus» uz Mančestras «United».

Neimars piebildis, ka viņa ģimene «ir daudz cietusi no dažādām problēmām un pelnījusi mieru. Tas ir smags lēmums, taču pieņemts briedumā - 25 gadu vecumā.»

Katalonijas sporta laikraksts «Sport» raksturojis spēlētāja pavadošo ļaužu svītu par «toksisku» vainojot to kluba nomaiņas sekmēšanā.

«Sport» notikušo nosaucis par divu fatāli velnišķīgu faktoru krustošanos: Kataras naudas par ko tiek uzturēta PSG un Neimara sportisko ambīciju.

Neimara tēvs ir ārkārtīgi tuvu savam dēlam pārraugot viņa karjeru un veicot sarunas par līgumiem. Viņš jau pats ir kļuvis par slavenību, parādoties reklāmās kopā ar dēlu. Ierodoties Barselonā viņš uzstāja, lai dēlam uz krekliņa būtu norādīts uzvārds «Neimars juniors».

Tēvam un dēlam Spānijā gaidāma tiesa pēc 2013.gadā notikušās pārejas no Brazīlijas kluba «Santos» uz «Barcelona» izneklēšanas.

«Piekritu piedāvājumam no PSG, lai palīdzētu klubam uzvarēt titulus, kurus vēlas līdzjutēji. Klubs piedāvāja man drosmīgu karjeras plānu, kam jūtos gatavs,» «Instagram» piebilda Neimars.

«Esmu uzvarējis visu, ko sportists var iegūt. Es piedzīvoju neaizmirstamus brīžus,» par četriem Barselonā pavadītie gadiem izteicās pasaules dārgākais futbolists.

Francijas čempionāts sākas sestdien Pirmajā kārtā PSG sacentīsies ar debitanti augstākajā līmenī «Amiens». Kad pirmo spēli jaunajā komandā aizvadīs Neimars, vēl nav zināms, bet viņš pauda, ka ir izsalcis pēc spēlēm un būtu gatavs piedalīties arī sestdienas mačā.

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu