«Tesco» par PVN vērtību samazinās cenas 100 sieviešu higiēnas precēm (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Lielbritānijas lielākā mazumtirdzniecības kompānija «Tesco» paziņojusi, ka samazinās cenas gandrīz 100 sieviešu higiēnas precēm, un šis samazinājums būs vienāds ar šīm precēm piemērojamo pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Uzņēmums šādu lēmumu skaidro ar to, ka sieviešu higiēnas preču iegāde sagādā ievērojamas problēmas lielai daļai klientu.

Aktīvisti jau ilgstoši aicinājuši atcelt nodokli higiēnas precēm, uzsverot, ka tie ir ikdienā svarīgi produkti un tāpēc būtu jāatbrīvo no nodokļa piemērošanas.

Lielbritānijas valdība samazinājusi šo nodokļa likmi līdz 5%, taču skaidro, ka Eiropas Savienības (ES) noteikumi liedz tai īstenot papildu samazinājumu vai atcelt to pilnībā.

Pērn toreizējais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons aicināja ES mainīt noteikumus, lai higiēnas precēm atceltu PVN, taču šīs izmaiņas nevar stāties spēkā ātrāk par vismaz 2018.gadu.

«Tesco» paziņojusi, ka 5% cenu samazinājums tiks piemērots gan paša uzņēmuma ražotajiem produktiem, gan iecienītākajiem zīmoliem.

Aktīvisti jau atzinīgi novērtējuši šādu «Tesco» lēmumu un aicinājuši arī citus lielveikalus īstenot līdzīgu politiku.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu