Laikraksts: «Breksitā» vainojams zemais britu izglītības līmenis (329)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES) jeb «Brexit» izraisījis zems izglītības līmenis, atsaucoties uz pētījumu, vēsta izdevums «The Independent». 

Lielbritānija, visticamāk, balsotu par palikšanu ES, ja tās iedzīvotājiem būtu nedaudz augstāks izglītības līmenis, atklāj jauns pētījums.

Lesteras Universitātes pētnieki apgalvo, ka ja vien 3% vairāk iedzīvotāju būtu studējuši universitātēs, Lielbritānija, visticamāk, neizstātos no ES.

Pētnieki atklāj, ka viens no dominējošiem faktoriem balsojumā par ES bloka atstāšanu bija tieši izglītības līmenis. Daudz svarīgāks par vecumu, dzimumu vai ienākumu līmeni, norāda pētnieki.

Pēdējo gadu laikā Lielbritānijas valdības mērķis ir bijis palielināt studējošo skaitu valstī. Pēc universitāšu aplēsēm, strādājošo skaitam ar augstāko izglītību būtu jāpieaug no 28,7% 2002. gadā līdz 51,3% 2022. gadā.

2016. gada 23. jūnijā Lielbritānijas balsojums par izstāšanos no ES bija pārsteigums lielākajai daļai novērotāju ar lielo vēlētāju aktivitāti - 72,2% no balstiesīgajiem.

Pētnieki lēš, ka gadījumā, ja vēlētāju aktivitāte būtu bijusi vien par septiņiem procentpunktiem mazāka, arī tas varētu nozīmēt, ka referendumā uzvarētu «Breksita» pretinieku nometne.

Kā ziņots, 52% britu pagājušā gada referendumā nobalsoja par izstāšanos no ES

Komentāri (329)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu