Vīrietis atrod 70 gadus senu fotofilmu un nolemj to attīstīt (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Kāds vīrietis antikvariātā iegādājas vecu fotoaparātu un sev par pārsteigumu atrod tajā gandrīz 70 gadus senu filmiņu, kas ļauj ieskatīties senās, privātās dzīves ainās.

Kā vietnē «Bored Panda» raksta holandiešu fotogrāfs Martins van Oijerss (Martijn van Oers), viņš antīko fotoaparātu iegādājās kā dāvanu savai sievai, tomēr nekad nebija varējis iedomāties, ka līdz ar fotoaparātu nejauši iegādāsies arī iepriekšējā aparāta īpašnieka safotografēto materiālu.

Antīkais fotoaparāts «Zeiss Ikon 520/2» ir ražots 1929. gadā, savukārt fotogrāfijas uzņemtas 20. gadsimta piecdesmitajos gados. Lai arī iespēja, ka fotogrāfijas izdosies attīstīt, bija ļoti maza, tomēr Oijersam tas izdevās, ļaujot ieskatīties teju septiņdesmit gadus senos, privātos kadros.

«Kad mēs noskenējām negatīvus, atklājās, ka vairāki attēli ir pietiekami kvalitatīvi, lai varētu saprast, kas tajos attēlots. Pēc visa spriežot, fotokameras īpašnieks bija vīrietis, jo vienā no attēliem redzams, kāds vīrs ar fotoaparāta somu. Citās fotogrāfijās redzama, šķiet, viņa sieva. Pēc tam, kad es publicēju šos attēlus sociālajos tīklos, kāds komentētājs uzrakstīja, ka fotogrāfijās redzamā vieta izskatās pēc Francijas pilsētas Biaricas. Visticamāk, pāris dārgo aparātu bija paņēmis līdzi ceļojumā uz Franciju, lai varētu iemūžināt sevi uz dabas un pilsētas skatu fona,» rakstīja Oijerss.

Pēc vairākas nedēļas ilgiem centieniem atrast fotoaparāta un fotogrāfiju īpašnieku radiniekus Oijersam tas arī izdevās, tāpēc nozaudētās fotogrāfijas varēja nonākt tām paredzētā vietā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu