Izziņota Latvijas pirmā Vegānfestivāla programma (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neparasti konservēšanas paņēmieni, budžetam un garšas kārpiņām draudzīgi un veselīgi ēdieni, joga, meistarklases un lekcijas, mūzikas baudījums, aktivitātes kā pieaugušajiem, tā bērniem ir tikai neliela daļa no tā, kas gaidīs apmeklētājus Latvijas pirmajā Vegānfestivālā, informē pasākuma organizatori.

Festivāla programmu veido četras nozīmīgas daļas: Gardumi, kurā uzsvars likts uz ēdienu gatavošanu, kā arī baudīšanu un ideju aizgūšanu ikdienas receptēm. Skolas programma ietver izglītojošas lekcijas un video, nevalstisko organizāciju piedāvātas aktivitātes un uzdevumus, kā arī pieredzējuši sportisti sniegs atbildes uz jautājumiem par vegānismu un sportu. Prātu asināt apmeklētāji varēs ar «Cieto riekstu» palīdzību, savukārt, «Tapa recycling» darbnīcā iegūs noderīgas prasmes lietu radīšanai no atkārtoti izmantotiem materiāliem.

Tirdziņš sniegs iespēju iegādāties kvalitatīvu vegānisku kosmētiku, apģērbu un veselīgus našķus. Savukārt par patīkamu atmosfēru visas dienas garumā rūpēsies Svētku programma, priecējot ar Latvijā zināmu mūziķu uzstāšanos, izklaidējoši izglītojošām atrakcijām bērniem un seju apgleznošanas darbnīcu.

Vegānfestivāla programma ir zīmīga arī ar spēcīgu dalībnieku sastāvu — meistarklases festivālā pasniegs harizmātiskas un populāras ēdienu blogeres Maruta Rampāne (Ēdamzāle), Laine Rūdolfa (The Thriving Vegan) un Sandra Vungi (Vegansandra), jogas meistarklasi vadīs akrojogas pasniedzēja, holistiskā terapeite Ilze Jēče, ar priekšlasījumiem uzstāsies pieredzējis dzīvnieku tiesību aktīvists Sandris Ādminis un vides zinātnieks Edmunds Cepurītis, savukārt mūziķu vidū atrodami tādi vārdi kā «Very Cool People», «The Coco’nuts», «The Big Bluff», «My Radiant You» un citi.

Tirdziņā dalību jau apstiprinājuši vairāki Latvijā pazīstami zīmoli: FRUPP, Gardu muti, KRIPPU un AVENEI, kā arī jau tik iecienītās kafejnīcas Bhajan Cafe, Fat Pumpkin un Terapija. Tāpat ieradīsies tirgotāji no Lietuvas un Igaunijas.

Plānojot Vegānfestivāla aktivitātes, īpaši padomāts arī par bērniem, kurus priecēs aizraujošas nodarbes, kas būs piemērotas dažāda vecuma bērniem – sākot ar zīmēšanu, krāsošanu, dažnedažādām spēlēm un rotaļām līdz darbnīcām par dažādām ar dzīvniekiem saistītām tēmām.

Vegānfestivāls norisināsies šī gada 26. augustā K.K. fon Stricka Villā, un ieeja festivālā apmeklētājiem būs bez maksas.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu