Dodies video tūrē pa «Siguldas tropu tauriņu māju» (1)

Apollo TV
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šāda kupola tipa tauriņu tropu māja ir vienīgā Eiropā. Kupols nodrošina, lai ik viens apmeklētājs pats uz savas ādas varētu izbaudīt tropiskos apstākļus. Šāda tipa tropu mājai nav nepieciešama laistīšana, jo mitrums tiek ņemts no zemes.

Tauriņu māja ir sezonāla un darbojas tikai vasarā, jo ir celta no brezenta un stikla, līdz ar to, nav piemērota ziemas apstākļiem.

Drēgnajās vasaras dienās tiek ieslēgts gāzes sildītājs. Tropu mājā sastopamās sugas ir no Dienvidamerikas, Āfrikas, Āzijas tropiskajiem džungļiem. Tauriņi pārtiek no ziedu nektāra un augļu sulas. Ikdienā ir iespējams apskatīt no 150 līdz 200 tauriņiem, kuri pārstāv 15 sugas.

Tauriņu kūniņas tiek pasūtītas no vairākām pasaules valstīm - Meksikas, Kostarikas u.c. Inkubatorā vienmēr ir aptuveni 200 kūniņas, kuras gaida savu izšķilšanos. Šajā tropu mājā ir apskatāmi ne tikai tauriņi, bet arī dažādas putnu un zivju sugas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu