20 jautājumi, uz kuriem jāspēj rast atbildes pirms saki jāvārdu kāzās (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tom Pumford

Kā zināt, ka cilvēks, kuru plāno apprecēt, ir tavs īstais un vienīgais? Kā zināt, vai jūsu laulība neizirs pēc pāris gadiem? Neatkarīgi no tā, vai drīzumā precēsies, tikai vēlies to darīt vai arī centies izprast, kāda varētu būt jūsu nākotne kopā, portāls «YourTango» ir apkopojis 20 jautājumus, uz kuriem būtu jāspēj rast atbilde pirms jāvārda teikšanas.

1. Vai šīs attiecības dara mani labāku?

Vai tavs partneris iedrošina tevi būt tev pašai un priecājas par taviem panākumiem? Vai tomēr viņš daudz labāk jūtas brīžos, kad ir pārāks par tevi?

2. Vai mēs patiešām viens otru pieņemam?

Vienmēr būs kāda lieta, ko vēlētos otrā cilvēkā mainīt, tomēr nevienam nevajadzētu nonākt situācijā, kurā viņam kāds neatļauj būs tādam, kāds viņš ir.

3. Kas es esmu?

Kā tu vari zināt, ka tavs partneris tev ir piemērots, ja tev nav ne jausmas, kas tu esi?

4. Vai es esmu laimīga šajās attiecībās?

Tas, ka jūs vienmēr strīdaties vai arī vienkārši nejūtaties labi viens otra klātbūtnē, nenozīmē to, ka jums nekavējoties attiecības jāpārtrauc, tomēr apprecēt kādu ar cerību, ka šīs lietas kādreiz mainīsies, ir slikta doma.

5. Vai es jūtos ierobežota?

Vai tu patiešām vēlies būt attiecībās, kas ierobežo tevi un neļauj darīt to, ko vēlies? Vai tu esi kopā ar šo cilvēku tikai tāpēc, ka ir pagājis ilgs laiks un jūties šajās attiecībās daudz ieguldījusi?

6. Vai es daru ko tādu, kas mūs ierobežo?

Varbūt tu varētu būt uzmanīgāka, vairāk pārdomāt notikušo un uzklausīt? Neatkarīgi no situācijas pārdomā, ko tu varētu darīt labāk vai vairāk.

7. Vai šīs attiecības ir līdzsvarā?

Vai jūs spējat rast kompromisu? Vai spējat vienlīdzīgi rūpēties un atbalstīt viens otru? Vai tomēr tikai viens no jums kaut ko dara, kamēr otrs tikai sēž un ļauj lietām ritēt savu gaitu?

8. Vai mums kopā ir jautri?

Vai tu esi redzējusi cilvēkus, kuri sēž viens otram pretī un nesarunājas tā, it kā būtu spiesti pavadīt laiku kopā? Tas nav jautri.

9. Vai mums ir jautri atsevišķi?

Ja nespēj vien sagaidīt brīdi, kad satiksi citus cilvēkus, lai patīkami un jautri pavadītu laiku, tad šī nav laba zīme.

10. Kāpēc es esmu iesaistīta šajās atiecībās?

Vai tas ir tāpēc, ka cieni, mīli, uzticies un novērtē cilvēku, ar kuru esi kopā? Vai arī tas ir tāpēc, ka baidies būt viena un uztraucies par finansiālām lietām?

11. Kādā virzienā iet šīs attiecības?

Dzīvot tagadnē ir lieliski, tomēr cilvēkiem, kuri vēlas kopā pavadīt visu dzīvi, ir nepieciešams kopīgs plāns un kopīgas vēlmes.

12. Vai es patiešām uzticos savam partnerim?

Greizsirdība un pārlieku liela neuzticības izrādīšana nav laba lieta. Ir nepieciešams pajautāt pašai sev, kā atgūt šo uzticību un ko darīt lietas labā?

13. Vai esmu kopā ar labu cilvēku?

Vai zini visu par šo cilvēku? Vai spēsi nodzīvot visu dzīvi, zinot un samierinoties ar lietām, ko viņš dara?

14. Vai partneris liekas man pievilcīgs?

Fiziska pievilcība ir viena no svarīgākajām attiecību komponentēm, tomēr piespiest sevi būt kopā ar kādu, kurš neliekas pat pievilcīgs, nozīmē tikai to, ka visu mūžu visdrīzāk kopā pavadīt nespēsiet.

15. Vai es uzvedos kā mamma vai draudzene?

Rūpēties par kādu cilvēku ir lieliski, tomēr šīm rūpēm nevajadzētu izpausties kā audzināšanai.

16. Vai mans partneris mani aizstāv?

Vai jūs esat vienota komanda? Vai tavs mīļotais cilvēks tevi aizstāvēs un atbalstīs, ja būs tāda nepieciešamība?

17. Vai mēs skatāmies vienā virzienā?

Daudzi pāri izvairās no sarunām par reliģiju, ģimenes dzīvi un bērniem, jo uzskata, ka šīs lietas nokārtosies pašas par sevi. Tomēr, laikam ejot, bieži vien pāri saprot, ka ir nonākuši sarežģītās situācijās, turklāt katram ir savs viedoklis.

18. Vai mēs kopīgi attīstāmies?

Cilvēkam vajadzētu izglītoties un attīstīties ne tikai skolā, bet visas dzīves laikā. Vai jūs attīstāties un būvējat savu dzīvi kopīgi vai arī darāt to katrs atsevišķi?

19. Vai es joprojām esmu es?

Tas, ka esi iemīlējies, nenozīmē, ka tev vajadzētu aizmirst, kas tu esi patiesībā. Nevienam nevajadzētu mainīties kāda cita cilvēka dēļ.

20. Ko man saka mana iekšējā balss?

Ne jau velti cilvēkiem ir intuīcija. Ieklausies sevī.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu