Ojārs Rubenis atklāj, cik saņem Nacionālā teātra darbinieki (122)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, informējot par jaunās, 99. sezonas pirmizrādēm un aktualitātēm, pastāstīja arī to, kāds ir pašreizējais aktieru un režisoru atalgojums.

Rubenis ir norūpējies par kolēģu algu teica, ka pārdzīvo, ka nevar piešķirt lielākas algas – kopš pērnā gada vidējā alga aktieriem ir 880 eiro.

«Tas nenozīmē, ka visiem aktieriem uz papīra ir 880 eiro. Piemēram, kādam aktierim, kas sevi vairāk pierādījis, ir jau 1000 eiro, bet kādam saglabājas arī 600 eiro.

Taču aktuālākā un būtiskākā problēma, ja nākamgad minimālā mēnešalga tiks palielināta līdz 430 eiro, tad to starpību valsts institūcijām un kapitālsabiedrībām pieliek, bet pārējiem cilvēkiem alga pielīdzināsies minimālajai algai. Un tā, man liekas, ir milzīga valsts problēma, it sevišķi valsts finansētajās organizācijās vai arī kapitālsabiedrībās, kurās mēs paši nevaram palielināt algas.

Ja, piemēram, kādam aktierim alga ir 600 eiro uz papīra, protams, es ar to negribu noniecināt minimālās algas darba darītājus, bet darba atbildības līmenis ir dažāds. Un ja apkopējai es varu pastaigāt līdzi un, pavelkot ar pirkstu, norādīt, ko vēl vajag sakopt, tad aktierim tā nevar pateikt.

Tāpat mūsu šuvēju cehā vai izciliem speciālistiem galdniecībā nevaram palielināt algas, jo mums nav finansējuma, no kā to darīt. Tā ir nopietna valsts problēma,» sarunā ar medijiem un žurnālu «Vakara Ziņas» informēja Rubenis.

šeit!

Komentāri (122)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu