Jelgavā taps Latvijas simtgadei veltīts lielformāta grafiti zīmējums (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Latvijas simtgades svinībām, Jelgavas pilsēta iedzīvotājiem dāvinās lielformāta sienas gleznojumu, kas taps augustā grafiti mākslas festivāla «Spēka zīmes Latvijai» laikā. Festivāla mērķis ir radīt telpu un vietu grafiti mākslas izpausmēm, kas harmoniski iekļautos pilsētvidē, izceļot Latviju un latvisko.

Pirmā grafiti mākslas festivāla «Spēka zīmes Latvijai» sienas gleznojumu veidos viens no Latvijas labākajiem «grafiti stencil» māksliniekiem – Dainis Rudens. Projekta īstenošanai ir izvēlēta Latvijas Lauksaimniecības universitātes ēka pie Mītavas tilta – Jāņa Čakstes bulvārī 7, kur mitinās Jelgavas Studentu teātris.

Darbu pie apjomīgā zīmējuma, kas būs aptuveni 240 kvadrātmetrus liels, mākslinieks uzsāks augusta vidū, un šim procesam klātienē sekot līdzi varēs ikviens interesents.

Projektu īsteno – Jelgavas pilsētas dome, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūra» sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Grafiti mākslas festivāls «Spēka zīmes Latvijai» ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu