Merkele pauž viedokli ASV un Ziemeļkorejas jautājumā (122)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien paziņojusi, ka iebilst jebkāda spēka pielietojumam, lai atrisinātu konfliktu Ziemeļkorejā.

Merkele ar šādu paziņojumu nākusi klajā pēc ASV prezidenta Donalds Trampa izteikumiem, ka Savienoto Valstu militārie risinājumi ir gatavi pielietošanai, ja Ziemeļkoreja izdomātu rīkoties neapdomīgi.

«Es neparedzu militāru risinājumu šim konfliktam, bet drīzāk konsekventu darbu, kādu esam novērojuši Apvienoto Nāciju Drošības padomē,» jautāta par Trampa nesenajiem izteikumiem tviterī, sacīja Merkele.

Kanclere aicināja uz «ļoti ciešu sadarbību», lai mazinātu spriedzi reģionā, «sevišķi, starp Savienotajām Valstīm un Ķīnu, bet arī Dienvidkoreju un Japānu».

Vācijas valdība iepriekš šonedēļ aicināja gan Vašingtonu, gan Ziemeļkoreju izrādīt savaldību.

Berlīne pauda vislielākās bažas par neseno situācijas saasināšanos un aicināja starptautisko sabiedrību rūpīgi īstenot ANO nesen piemērotās sankcijas Ziemeļkorejai.

Komentāri (122)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu