«Piena svētkos» uzstāsies «Mumiy Troll» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

«Piena svētkos», kas notiks 19. un 20. augustā, uzstāsies grupas «Mumiy Troll», «Pērkons», «Polifauna» un «Pacific K», informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Grupa «Mumiy Troll» ar savu priekšnesumu «Kosmiskais reiss» uzstāsies 19. augustā. Līdzās viņiem divu dienu garumā muzikālo spektru veidos arī latviešu grupas «Pērkons», «Ezeri», «Polifauna», «100 baltas dvēseles», «Jāņa Ruņģa klātbūtne», «Pacific K», reperis «ansis», dziesminieki Lukass Edgars un «Martin Confused», bet Jānis Ozoliņš izpildīs Filipa Glāsa etīžu repertuāru. Tāpat atskanēs Imanta Kalniņa dziesmas «Shipsea» izpildījumā.

Šī gada pasākuma tematika ir «Far from Space» jeb «Tālu no kosmosa». 20. augusta vakarā īpašu pirmatskaņojumu piedzīvos dziesmu kopa «ImKa. Shipsea. Nepāriet», kas ir Kalniņa mūzikā balstīta programma. Tās radīšanai Jānis Šipkēvics izveidojis 12 mākslinieku ansambli «Nepāriet».

Kopā ar Šipkēvicu ansamblī uzstāsies Alise Joste, Evija Vēbere, Iļja Laugutenko, Ksenija Zeķe, Lenarts Heindelss, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Rūdolfs Dankfelds, Vladislavs Nastavševs un Zelma Jēgere.

Koncerta programmas pamats balstīts 1997. gadā tapušajā Ainara Mielava un Kalniņa kopdarbā «Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet». Tas iecerēts kā atskats uz šī albuma virsotnēm, izceļot neparastās saturiskās vēsmas, kuras 21. gadsimtā ieguvušas jaunu nozīmi, sacīja pasākuma rīkotāji.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu