Rokenrola karalis Elviss Preslijs – miris vai joprojām dzīvs? (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Lai arī oficiālā versija vēsta, ka leģendārais amerikāņu mūziķis Elviss Preslijs nomira tieši pirms 40 gadiem - 1977. gada 16. augustā, tomēr daudzi tic, ka rokenrola karalis savu nāvi inscenēja un joprojām ir dzīvs.

Kad un kā nomira Elviss?

Elviss nomira no sirdstriekas 1977. gada 16. augustā savas mājas tualetē Greislendā, ASV.

Sirdstriekas cēlonis, iespējams, bija recepšu medikamentu pārdozēšana. Nāvi Elviss sagaidīja, sēžot uz tualetes poda savās mājās. Izmeklēšana atklāja, ka Elviss bija devies uz tualeti, lai atvieglotos un palasītu grāmatu, bet tur viņu pārsteidza sirdstrieka un nāve.

Zināms, ka Elvisa ārsts Džordžs Nikopuloss vēlāk tika vainots mūziķa nāvē, jo izrakstīja viņam nepamatoti lielu daudzumu recepšu medikamentus, tomēr pēc vairākām tiesas prāvām Nikopuloss tika attaisnots.

Elvisa bērēs piedalījās tūkstošiem fanu, kas varēja novērot atvērtajā zārkā dusošo rokenrola karaļa līķi.

Kāpēc daži uzskata, ka Elviss joprojām ir dzīvs?

Joprojām daudzi uzskata, ka Elviss ir dzīvs un savu nāvi inscenējis, lai izvairītos no uzmācīgās fanu uzmanības un atlikušo dzīvi aizvadītu anonīmā mierā.

Baumo, ka dažas stundas, pirms tika atrasts Elvisa līķis, viņa mājas pagalmā nolaidies melns helikopters, kurā Elviss iekāpis un, slavas nogurdināts, devies uzsākt jaunu dzīvi Bermudu salās.

2002. gada filma «Bubba Ho-Tep», kas balstīta uz sazvērestības teorijām, ironiski vēsta, kā Elviss mīt Teksasā un vada cīņu pret atriebības kāru Ēģiptiešu mūmiju.

Vai kāds ir redzējis Elvisu pēc viņa nāves?

Daudzi uzskata, ka Elviss, kuram šogad būtu apritējuši 82 gadi, joprojām aktīvi, tomēr anonīmi saimnieko Amerikā.

Viena no dīvainākajām teorijām vēsta, ka Elviss uz mirkli parādījās pat kulta filmā «Viens pats mājās», jo kādā epizodē redzams bārdains kungs, kurš esot ārkārtīgi līdzīgs rokenrola karalim.

Vēl pavisam nesen kāds aculiecinieks apgalvoja, ka Elvisa Greislendas īpašumā redzējis sirmgalvi, kurš saimniekojis pa mājas pagalmu. Tas pavisam noteikti esot bijis Elviss Preslijs.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu