Saūda Arābija svētceļniekiem atver robežu ar Kataru (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Saūda Arābijas karalis Salmans ir pavēlējis atvērt robežu ar Kataru, lai musulmaņu svētceļnieki varētu veikt ikgadējo hadžu (svētceļojumu) uz Meku, ceturtdien ziņoja Saūda Arābijas oficiālie valsts mediji.

Šis lēmums ir pirmais solis uz priekšu, kopš Saūda Arābija, Ēģipte, Bahreina un Apvienotie Arābu Emirāti 5.jūnijā pārtrauca diplomātiskās un tirdzniecības attiecības ar Kataru, slēdzot arī savas robežas ar šo valsti.

Lēmums par robežas atvēršanu svētceļniekiem pieņemts pēc tam, kad Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans uzņēma sūtni no Kataras, teikts ziņu aģentūras «Saudi News Agency» paziņojumā.

Karalis ir pavēlējis atļaut Kataras svētceļniekiem «ierasties Saūda Arābijā caur robežas šķērsošanas punktu, lai veiktu svētceļojumu,» teikts šajā paziņojumā.

Karalis pat pavēlējis nosūtīt uz Kataras galvaspilsētas Dohas lidostu privātas pasažieru lidmašīnas, kuras pieder saūdarābu aviokompānijām, «lai atvestu visus Kataras svētceļniekus uz viņa rēķina».

Kroņprincis uzsvēra «vēsturiskās attiecības starp Saūda Arābijas un Kataras tautām, un starp Saūda Arābijas vadību un monarhu ģimeni Katarā», piebilda «Saudi News Agency» savā paziņojumā.

Kataras varas iestādes jūlijā apsūdzēja Saūda Arābiju, ka tā apdraud svētceļojumu uz Meku, atsakoties garantēt svcētceļnieku drošību.

Saūda Arābija un tās sabiedrotās arābu valstis jūnijā pārtrauca gaisa, jūras un sauszemes satiksmi ar Kataru, kā arī noteica ekonomiskas sankcijas, apsūdzot Kataru «teroristu» atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu.

Katara noliedz šīs apsūdzības un ir apsūdzējusi minētās arābu valstis centienos sagraut tās ekonomiku.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu