Aicina uz dažādiem pasākumiem Rīgas svētku laikā (87)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No 18. līdz 20. augustam Rīgā ar dažādiem pasākumiem norisinās «Rīgas svētki 2017». 

«Dārza svētki Maizes ielā» Vērmanes dārzā

Rīgas svētku ietvaros 19. augustā Vērmanes dārzā notiks pasākums «Dārza svētki Maizes ielā», aģentūru LETA informēja Latvijas Maiznieku biedrībā. Pasākuma laikā brīvā dabā iecerēts cept pīrāgus, raušus un cepumus, cienāt klātesošos ar maizes produkciju un iepriecināt apmeklētājus ar Latvijas maizes un konditorejas izstrādājumu produkcijas ražotāju jaunumiem un jau pircēju iecienītiem izstrādājumiem. Tāpat apmeklētāji būs aicināti iesaistīties maiznieka amata meistaru un zeļļu atrakcijās, konkursos un viktorīnās.

Latvijas Maiznieku biedrībā pastāstīja, ka Vērmanes dārzā būs izveidota centrālā dārza svētku pasākumu telts, kurā saimniekos Latvijas Maiznieku biedrības un SIA «Puratos Latvia» maizniekmeistari sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātniekiem.

Svētku viesi tiks aicināti uz Latvijas rudzu maizes degustāciju, kas būs veltīta Latvijas simtgadei, uzrunās svētkuapmeklētājus, lai noskaidrotu maizes izvēles pamatprincipus un šodienas pircēja vēlmes. Pasākuma izskaņā tiks noskaidrota iecienītākā Rīgas svētku Latvijas rudzu maize - 2017.gadā. Līdztekus norisināsies otra degustācija, kurā apmeklētāji izvēlēsies gardāko, jauno maizi.

Pasākumā piedalīsies SIA «Lāči», SIA «Dona», SIA «Cannelle bakery», N.Bomja maiznīca «Lielezers», SIA «Saldus maiznieks», SIA «Kuldīgas maiznieks», SIA «Fazer Latvija», A/S «Hanzas Maiznīcas», AS «Latvijas Maiznieks», LPB «Maiznīca Priekule», SIA «Maiznīca Flora».

Pasākumu rīko Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Pasākuma atbalstītāji ir AS «Jelgavas dzirnavas», AS »Rīgas dzirnavnieks», AS «Dobeles dzirnavnieks», SIA «Puratos Latvia», SIA «Gemoss», SIA «Leipurin» un SIA «PRP».

«Kanālu regate» un «Ielu mūzikas dienas»

Ostas svētku laikā no 18. augusta līdz 20. augustam Rīgas Brīvostas pārvalde aicina iedzīvotājus uz sportiskām aktivitātēm galvaspilsētas ūdeņos - Rīgas kanālā un Daugavā, aģentūru LETA informēja Rīgas Brīvostas pārvaldē.

19. augustā, plkst.17.30 «Pilsētas jahtkluba» akvatorijā vēsturiskie burinieki izspēlēs kuģu kauju, pēc kuras notiks arī burinieku parāde Daugavas ūdeņos. Interesentiem burinieki būs pieejami arī stundu garam izbraukumam pa Daugavu, skaidro brīvostā.

19. augustā notiks arī 17.sacensība ar ūdens velosipēdiem «Kanāla regate», un tās dalībnieki, kā ierasts, būs 30 Latvijā populāru uzņēmumu, organizāciju un mediju komandas, kas draudzīgi cīnīsies par tituliem «Ātrākais kanālbraucējs 2017», «Elegantākā ekipāža 2017» un «Skumjais ūdensmalējs 2017». Arī šogad pasākums notiks Bastejkalna pakājē, Rīgas kanālā, posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas un baleta namam.

Tāpat 19.augustā no plkst.12 sāksies arī «Ielu mūzikas dienas» pasākumi, kas Vecrīgu pie Zviedru vārtiem, Smilšu ielā, Vaļņu ielā, Kaļķu ielā, Rīdzenes ielā, Audēju ielā, Skārņu ielā un Bastejkalnā pieskandinās ar daudzveidīgiem mūzikas ritmiem un atrakcijām.

Bet plkst.13 laukumā pie Rīgas Kongresu nama sāksies diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs», kas ir Ginesa rekorda vērtas sacensības basketbola spēlē. Turnīrā, kurš šogad notiks jau astoto reizi, savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāju komandas.

«Latvijas zirgi senāk un tagad» Uzvaras parkā

Savukārt Uzvaras parkā notiks pasākums «Latvijas zirgi senāk un tagad», aģentūru LETA informēja biedrība «Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija».

Pasākumu plkst.12 atklās kluba «Lagoss Dressage» figurālā jāšana, kur jātnieces zirgos veidos dažādas figūras, demonstrējot klasiskās iejādes skolas elementus. Plkst. 12.30 kluba «Ekvi» audzēkņi uzstāsies ar voltižēšanas priekšnesumu, kur mūzikas pavadījumā sportistiem ir ļauts paust savu māksliniecisko brīvību, papildinot to ar mākslas vingrošanas elementiem uz kustībā esoša zirga.

Plkst.13.30 būs pasākums «Arī zirgi iet skolā!», kura laikā klubs «Zirgu skola» demonstrēs, kā zirgiem veicas sporta, lasīšanas un deju stundās. Plkst.14.30 jātnieku sporta kluba «Atēna» braucēju ekipāža demonstrēs pajūgu braukšanas sporta disciplīnu.

Plkst.15.30 paredzēts «Ponijs.lv» priekšnesums, bet plkst.16 klubs «Zirgu skola» parādīs, kā cilvēki un zirgi atrod kopēju valodu.

Visu pasākuma laiku no plkst.13 līdz 16 svētku viesi varēs pavizināties zirga mugurā. Tāpat pasākumā bērniem un pieaugušajiem būs iespēja iesaistīties noderīgu prasmju apgūšanā. Piemēram, iestādīt podiņā ārstniecisko istabas puķi kalanhoju, siet diļļu amuletus veselībai, darināt smaržu maisiņus, uzzināt, kas ir latviešu sakrālā ģeometrija, kā arī uzbūvēt un palaist gaisā pašu būvētu raķeti. Savus darinājumus varēs ņemt līdzi kā atmiņu par Rīgas svētkiem.

Visu par segliem, kā kopt zirglietas un citus ādas izstrādājumus, varēsiet uzzināt seglinieka darbnīcā.

Pasākuma laikā būs iespēja iegūt padziļinātu informāciju par zirgiem un to pielietojumu. Vadošie Latvijas zirgkopības speciālisti atbildēs uz apmeklētājus interesējošiem jautājumiem.

«Gabaliņš Latvijas» Esplanādē un «Rīga mostas svētkiem» Lucavsalā

Visu svētku laiku Esplanāde pārtaps par nelielu Latvijas modeli, kurā notiks amatnieku tirdziņš. Pasākumā «Gabaliņš Latvijas» savu veikumu un prasmes demonstrēs amatnieki, mājražotāji, zemnieki un mazie uzņēmēji no Latvijas novadiem, kuri piedāvās savus darinājumus - adījumus, apģērbus, koka izstrādājumus, galda spēles, pinumus, māla, porcelāna, stikla un ādas izstrādājumus, lina un filca izstrādājumus, bižutēriju, pērles, mežģīnes, dabīgos skaistumkopšanas produktus, garšvielas, mājās gatavotus un veselīgus saldumus un našķus, tējas.

Sestdien, 19.augustā, jau no paša rīta Lucavsalas atpūtas parkā ģimenes ar bērniem aicinātas uz rīta vingrošanu pasākumā «Rīga mostas svētkiem», bet uzreiz pēc tā interesenti varēs vērot sacensības novusā, Daugavas kausa izcīņu peldēšanā atklātā ūdenī, Eiropas čempionātu veikbordā aiz laivas un sacensības pludmales volejbolā «Optibet Lucavsalas kauss».

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu