Latvijas pašvaldības vada astoņi Jāņi un astoņi Aivari (107)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vispopulārākie pašvaldību vadītāju vārdi ir Jānis un Aivars, liecina Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) apkopotā informācija.

Latvijas pašvaldību vadītāju vidū ir astoņi Jāņi un astoņi Aivari.

Tālāk seko četri Andri, četri Andreji, četri Gunti un trīs Māri. Pašvaldību vadībā ir arī divi Agri, divi Aigari, divi Daiņi, divi Edgari, divi Guntari, divi Ginti, divi Juri, divi Mārtiņi un divi Uldi.

Sieviešu vidū gan ir tikai divas vārdamāsas Daces un divas Vijas.

119 ievēlēto domju priekšsēdētāju vidū ir 90 vīriešu un 29 sievietes.

«Vīrišķīgākā» pašvaldība, kurā ievēlēta tikai viena deputāte ir sieviete, ir Kokneses novads. Pa divām sievietēm domē ir Jēkabpils, Rēzeknes, Valmieras, Aglonas, Cēsu, Durbes, Iecavas, Ikšķiles, Ilūkstes, Kārsavas, Ķeguma, Limbažu, Madonas, Mērsraga, Naukšēnu, Pārgaujas, Pāvilostas, Strenču, Vārkavas un Ventspils novadā.

Savukārt «sievišķīgākās» pašvaldības, kurās ievēlēts vairāk sieviešu nekā vīriešu, ir Aknīstes, Alojas, Baltinavas, Brocēnu, Ērgļu, Lielvārdes, Lubānas, Ludzas, Neretas, Priekules, Priekuļu, Rundāles, Salas, Salacgrīvas, Tērvetes, Vecpiebalgas, Vecumu un Viļānu novads.

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu