Foto: Ieskats «Piena svētku» otrās dienas pasākumos (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

19. un 20. augustā kafejnīcas «Piens» apkārtnē norisinājās pilsētas festivāls «Piena svētki». Tā pirmajā dienā vairākus tūkstošus apmeklētāju priecēja izmeklētu mūziķu koncerti, cirka un teātra izrādes, kā arī bērniem draudzīgas atrakcijas, vēsta pasākuma rīkotāji.

Svētdien, 20. augustā, noritēja «Piena svētku» galvenā diena. Festivāla grandiozo finišu sarūpējis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea, kurš apvienojis 12 mūziķu grupu sastāvā «Nepāriet».

Kopīgi šis ansamblis plkst. 21:30 izspēlēja Imanta Kalniņa dziesmu programmu «Imka. Shipsea. Nepāriet», kuru veido jaunas Kalniņa mūzikas interpretācijas, kas tapušas speciāli «Piena svētkiem».

Svētdienas programma tiks atklāta jau plkst. 11:00 ar teātra izrādi «Kaka un Pavasaris». Dienas gaitā atkārtoti būs vērojamas «Cink Cink Cirk» (Čehija) un «Galapiat» (Francija) cirka izrādes, Latvijas leļļu teātra «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi» un Valmieras teātra festivālā pirmizrādītais uzvedums «Nāc laukā».

Svētku kulminācijas dienas mūzikas programmas mākslinieki līdzās «Nepāriet» grupai ir «Pērkons», «100 baltas dvēseles», reperis ansis, Jāņa Ruņģa «Klātbūtne», «Polifauna», kā arī dziesminieki Martin Confused un Lūkass Edgars.

Pirmās dienas koncertu programmu veidoja grupu «Pacific K» un «Ezeri» uzstāšanās, Jāņa Ozoliņa klavierkoncerts ar Filipa Glāsa mūzikas repertuāru, savukārt vakara kulminācijā ievērojamu skatītāju pūli priecēja grupas «Mumiy Troll» audiovizuālā performance «Kosmiskais reiss»

Stricka villas telpās tika izrādīta «Dirty Deal Teatro» izrāde «Zvērīgā mīla», bet teritorijas parkā darbojās radošās darbnīcas bērniem un cirka skatuve, kur laikmetīgā garā uzstājās franču mākslinieks «Galapiat» kopā ar latviešu mūziķi Rūdolfu Macatu, kā arī «Cink Cink Cirk» trupa no Čehijas.

«One One» telpās tikmēr notika Rīgas cirka skolas darbnīcas bērniem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu