No JRT štata darbinieku saraksta izsvītroti seši aktieri (27)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunais Rīgas teātris (JRT) 2017./2018. gada sezonu jaunajās telpās «Tabakas fabrikā» atklās 1. septembrī ar režisora Alvja Hermaņa iestudējumu «Marķīze de Sada». Diemžēl šī sezona sešiem tautā iemīļotiem aktieriem vairs neturpināsies kā štata darbiniekiem.

Kā liecina JRT mājas lapā ievietotā informācija, no pamatsastāva štata vietās vairs nestrādās seši aktieri: Varis Piņķis, Edgars Samītis, Liene Šmukste, Iveta Pole, Andis Strods un Gatis Gāga.

Hermanis gan uzsver, ka turpinās darbu arī ar ārštata aktieriem un tas, ka viņi vairs nav štatā, nenozīmējot, ka vaina ir viņu aktiermākslā un spējās.

«Ir sajūta, ka vajag daudz ko mainīt. Kopš 1991. gada Latvija dzīvo kapitālisma apstākļos, visur ir konkurence. Štata aktieri kaut kādā ziņā ir bijuši pasargāti no šīs konkurences, un tas nav pareizi, tas nav skatītāju interesēs. Mēs esam valsts teātris. Var būt kļūdas, misēkļi, eksperimenti, bet uzskatu, ka Latvijā aktieru tirgus ir jāatdzīvina,» uzsvēra režisors.

Viņš piebilda, ka nākošgad vēlas uzņemt jaunu aktieru kursu un gaida uz iestājeksāmeniem arī krievu tautības jauniešus, kuri ir spējīgi runāt labā latviešu valodā.

Pagaidu telpās būs divas skatītāju zāles - Lielā zāle ar 304 un Mazā zāle ar 253 skatītāju vietām.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu