Foto: Zviedru žurnāliste brutāli nogalināta braucienā ar privātu zemūdeni (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dānijas policija apstiprinājusi, ka pie Dānijas krastiem šonedēļ atrastās mirstīgās atliekas identificētas kā iepriekš pazudusī Zviedrijas žurnāliste Kima Valla, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Valla 10. augustā no Kopenhāgenas ostas devās braucienā ar privātu zemūdeni «UC3 Nautilus» kopā ar tās īpašnieku Pēteru Madsenu, jo gatavoja rakstu par zemūdeni un tās izgatavotāju - 46 gadus veco izgudrotāju Madsenu.

Kad sieviete no brauciena neatgriezās, viņas draugs par Vallas pazušanu paziņoja policijai.

Dānijas un Zviedrijas policija uzsāka sievietes meklēšanas operāciju.

11. augustā tika noteikta zemūdenes atrašanās vieta, tomēr dažas stundas pēc meklēšanas operācijas sākuma «UC3 Nautilus» nogrima.

Madsens tika izglābts, un viņam tika izvirzītas apsūdzības Vallas nogalināšanā.

Sākotnēji Madsens policistiem stāstīja, ka viņš Vallu izlaidis krastā netālu no Kopenhāgenas, tomēr vēlāk viņš savas liecības mainīja, norādot, ka sieviete gājusi bojā negadījumā uz zemūdenes un viņš to apglabājis jūrā.

Dānijas policijas uzskata, ka Madsens apzināti nogremdējis 40 tonnas smago un 18 metrus garo zemūdeni, lai slēptu nozieguma pēdas.

Nogrimusī zemūdene tika izcelta no ūdens, tomēr Vallas mirstīgās atliekas tajā netika atrastas.

Pirmdien Dānijas piekrastē tika atrasts sievietes līķis un trešdien policija apstiprināja, ka tās ir Vallas mirstīgās atliekas.

Policija norāda, ka sievietes galva, rokas un kājas pirms tam tikušas nogrieztas.

Policija turpina izmeklēšanu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu