Policija izmeklē divus kriminālprocesus par ugunsgrēku nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rauls Dzerelis

Šobrīd dažādas Valsts policijas (VP) struktūrvienības izmeklē divus kriminālprocesus par 18. jūnijā notikušo ugunsgrēku nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā, aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Sākotnēji policija ierosināja vienu kriminālprocesu. Tas bija sākts pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu un svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Policija vēlāk izmeklēšanu pārkvalificējusi, līdz ar to tiek izmeklēti divi kriminālprocesi. Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izmeklē kriminālprocesu pēc trīs Krimināllikuma pantiem - atmosfēras gaisa piesārņošanu, zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, kā arī atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu.

Otru kriminālprocesu Rīgas reģiona kriminālpolicija izmeklē par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Abās lietās šobrīd aizdomās turēto nav.

3. jūlijā pēc Krīzes vadības padomes sēdes pastāstīja VP priekšnieks Ints Ķuzis žurnālistiem paziņoja, ka likumsargiem ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana nelegālajā atkritumu glabātavā.

Trešdienvides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) Latvijas radio raidījumā «Krustpunktā» atsaucoties uz policijas sniegto informāciju paziņoja, ka izgāztuvē notikusi tīša dedzināšana. VP pārstāve Gžibovska aģentūrai LETA norādīja, ka šobrīd izmeklēšanā nav iegūti pārliecinoši pierādījumi ne par ļaunprātīgu dedzināšanu, ne pretējo, līdz ar to turpinās aktīva izmeklēšana.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Ugunsgrēka vietā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles.

Teritorijas attīrīšanas darbi valstij izmaksās 700 000 eiro, ko pēc tam paredzēts piedzīt no uzņēmuma SIA «Prima M», kas saimniekoja šajā teritorijā. Tiesības veikt šos darbus konkursa kārtībā ieguvusi SIA «Clean R».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu