ES amatpersona: Lielbritānija pirms sarunām demonstrē «maģisko domāšanu» (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielbritānijas priekšlikumi, lai pēc «Breksita» izvairītos no «cietās» robežas starp Ziemeļīriju un Īriju, satur «daudz maģiskās domāšanas» un maz «pielietojamu risinājumu», piektdien izteikusies viena no augstākajām Eiropas Savienības (ES) amatpersonām, mudinot Londonu uz saturīgāku pieeju izstāšanās sarunās.

Amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, ar šādiem izteikumiem nākusi klajā pirms nākamnedēļ gaidāmās trešās sarunu kārtas starp Lielbritāniju un Briseli par Apvienotās Karalistes aiziešanu no ES.

Sarunu priekšvakarā Lielbritānijas valdība publiskojusi vairākus dokumentus, kuros sīkāk izklāstīta tās nostāja svarīgākajos jautājumos, tostarp jautājumā par Īrijas robežu.

Londona norādījusi, ka tā nevēlas atjaunot robežkontroli starp Ziemeļīriju un Īriju, taču nav sniegusi sīkāku skaidrojumu, kā tiks īstenota trešo valstu pilsoņu pārvietošanās pār šo robežu.

«Ja ieskatās Īrijas dokumentā, tajā ir ļoti labi centieni. Domāju tie ir kopīgi centieni, kas vienmēr ir labs sākuma punkts, taču tajā trūkst pielietojamu risinājumu,» atzina amatpersona. «Tas, ko redzam Apvienotās Karalistes dokumentā, ir daudz maģiskas domāšanas par to, kā nākotnē darbosies neredzama robeža.»

Amatpersona piebilda, ka ES ir arī norūpējusies par Londonas vēlmi Īrijas un Ziemeļīrijas miera procesu saistīt ar Lielbritānijas un ES attiecībām.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu