Meivezers: Izvēlējos pareizo dejas partneri (8)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Amerikāņu boksa zvaigzne Floids Meivezers sestdien pauda pārsteigumu par jauktās cīņas mākslas (MMA) slavenākā sportista Konora Makgregora cienīgo pretestību savstarpējā duelī, paužot, ka izvēlējies «pareizo dejas partneri».

40 gadus vecais amerikānis, kurš šīs cīņas dēļ atsāka savu karjeru, visticamāk, dārgākajā cīņā boksa vēsturē uzvarēja īru Makgregoru ar tehnisko nokautu desmitajā raundā. Meivezers karjeras 50.cīņā guva 50.uzvaru.

«Viņš bija spēcīgs konkurents. Viņš bija daudz labāks nekā es domāju, tomēr es biju labāks,» pēc dueļa pauda Meivezers, sakot, ka šajā cīņā bija atbildīgs par boksa reputāciju.

Meivezers apsteidzis slaveno smagsvaru bokseri Rokiju Marčiāno, kurš 1956.gadā karjeru noslēdza ar 49 uzvarām 49 cīņās. Viņš ir pirmais bokseris vēsturē, kurš 50 cīņu robežu sasniedzis bez zaudējumiem.

«Šī noteikti bija mana pēdējā cīņa,» pauda Meivezers, kurš savulaik bijis pasaules čempions piecās dažādās svara kategorijās. «Es tai izvēlējos pareizo dejas partneri. Konor Makgregor, tu esi ellīgs čempions.»

Tikmēr 29 gadus vecais Makgregors aizvadīja pirmo nopietno cīņu profesionālajā boksā, spējot Meivezeram izrādīt cienījamu konkurenci pirmajos raundos.

«Mūsu plāns bija sākumā ļaut viņam sist,» teica Meivezers. «Zinām, ka MMA viņš cīnās 25 minūtes, tāpēc pēc 25.minūtes viņš kļuva lēnāks.»

Tikmēr Makgregors uzskata, ka tiesnesis dueli apturēja pāragri.

«Tiesnesis varēja ļaut duelim turpināties, ļaut mani nogāzt,» teica Makgregors, kurš uzskata, ka dueļa beigās bija noguris, bet ar skaidru galvu. Zīmīgi, ka MMA karjerā ilgāk par desmit minūtēm viņš cīnījies tikai divas reizes.

Meivezers pirmoreiz karjeru noslēdza 2015.gada septembrī, kad bija uzveicis Andrē Berto. Toreiz viņš atzina, ka «vairs nav nekā, ko pierādīt». Meivezers nenoliedza, ka tagad atgriezies kortā naudas dēļ, jo varēja nopelnīt «300 miljonus dolāru (250 miljonus eiro) 36 minūtēs», tomēr uzsvēra, ka šī gan bija viņa pēdējā cīņa karjerā.

«Vēlos kļūt par boksa treneri, palīdzot cīkstoņiem,» teica amerikānis. «21 gada laikā esmu aizvadījis dažas lieliskas cīņas, dažas garlaicīgas cīņas, bet dienas beigās allaž biju uzvarētājs.»

Ja Meivezers sev prognozē 300 miljonu ienākumus par cīņu, Makgregors, visticamāk, nopelnīs vismaz 70 miljonus dolāru. Sportistu ienākumi atkarīgi no līdzjutējiem, kas maksāja, lai redzētu cīņu, un tieši tāpēc duelis sestdien aizkavējās par vairāk nekā stundu, jo skatītāji pieredzēja tehniskas problēmas translācijā.

Par «gadsimta cīņu» tika nosaukts Meivezera 2015.gada duelis, kad viņš 12 raundos uzveica filipīnieti Maniju Pakiao. Jau toreiz Meivezers nopelnīja aptuveni 220 miljonus dolāru (180 miljonus eiro), kamēr sestdienas duelis tika nosaukts par «Naudas cīņu».

Abi bokseri cīnījās svarā līdz 69,9 kilogramiem. Duelis nenotika par kādu no pasaules čempiona jostām, tomēr prestižākā boksa organizācija Pasaules Boksa padome (WBC) tā uzvarētājam bija izgatavojusi īpašu «Naudas jostu» jeb «Money belt».

Meivezers, kurš vairākkārt atzīts par pasaulē pelnošāko sportistu, karjeras laikā kļuva par deviņu pasaules čempiona jostu īpašnieku piecās svara kategorijā. Viņš karjeru bija noslēdzis 2015.gada septembrī, bet par godu šim panākumam atgriezās ringā.

Makgregors savā MMA karjerā izcīnījis 21 uzvaru 24 cīņās, bet profesionālajā boksā šī īram bija pirmā nopietnā cīņa. Viņš ir vēsturē pirmais sportists, kurš spējis apvienot divu svaru kategoriju jostas prestižākajā UFC organizācijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu