Miljons kvalificētu darbinieku plāno pamest Lielbritāniju pēc «Brexit» (161)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aptuveni viens miljons Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, 55% ar doktora grādu un 49% ar maģistra grādu, plāno vai jau ir izlēmuši pamest Lielbritāniju pēc «Brexit», atsaucoties uz jaunāko pētījumu, vēsta izdevums «The Independent».  

Auditorfirmas «KPMG» pētījuma vadītāja Kārena Brigsa norāda, ka pētījums izgaismo, cik svarīga būs darba devēju rīcība pēc «Brexit». «Lai gan puse no ES pilsoņiem, kas strādā Lielbritānijā, plāno palikt, pārējo rīcība «karājas mata galā».»

«Šādā kontekstā tuvākajos gados mēs varam sagaidīt konkurences pieaugumu par talantiem darba devēju vidū, tāpat arī vairums vēlas papildināt savu darbaspēku ar automātikas un robotikas risinājumiem,» norāda Brigsa.

Savukārt «KPMG» Nodarbinātības un imigrācijas vadītājs Punams Bērlijs norāda, ka pārāk maz darba devēju rūpējas par darbiniekiem no citām ES valstīm.

«Padziļināti pētot šo jautājumu, mēs redzam pieteikumu samazinājumu no ES pilsoņiem Lielbritānijas universitātēs. Tas varētu radīt farmaceitu, valodnieku un citu jauno profesionāļu trūkumu,» norāda eksperts.

Starptautiskā aptaujā aptaujāti 2000 ES pilsoņu, kuri strādā Lielbritānijā, un 1000 ES pilsoņu no desmit citām valstīm, kas pagādā ES tirgu.

Komentāri (161)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu