Atskats uz laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālu «Re Rīga!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Madjare, Juris Rozenbergs, publicitātes foto

Daudzveidīgs cirks teātrī, koncertzālē un pilsētvidē, ovācijas un prieks, aizraujošas sarunas pēc izrādēm, uzmanība Baltijas māksliniekiem, vērtīgas meistarklases — tā aizvadīts piektais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!», portālu «Apollo» informē pasākuma organizatori.

No 23. līdz 25. augustam, ar ieskaņas izrādēm jau 19. un 20. augustā Rīgas svētkos un Piena svētkos, tika aizvadīts jau piektais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!», kur pāris dienu laikā skatītājiem bija iespēja redzēt māksliniekus no ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas.

Šī gada jaunums — katrai no izrādēm, kas notika koncertzālē «Palladium», sekoja sarunas ar izrādes māksliniekiem, kuru laikā skatītāji uzdeva daudz jautājumus gan par pašiem māksliniekiem, gan izrādi. Visas sarunas bija iespējams vērot tiešraidē, un tās atkārtoti var skatīties«Re Rīga!» sociālā tīkla «Facebook» lapā. Mākslinieki novadīja arī kopumā 35 stundas garas meistarklases jomu profesionāļiem, daloties ar savām zināšanām un pieredzi.

Katru vakaru pilsētvidē Vecrīgā lieli un mazi skatītāji ar prieku un smiekliem vēroja Somijas dueta «Kate & Pasi» oriģinālo un humora pilno ielas izrādi visai ģimenei «Attiecības».

Festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers: «Skatītājiem šogad festivālā piedāvājām ļoti daudzveidīgu cirku, un to viņi arī novērtēja. Man ir patiess prieks, ka viesmākslinieki pēc izrādēm slavēja festivāla publiku — šeit bijis īpaši labs kontakts ar skatītājiem, un Rīga ir vieta, kur viņi vēlas atgriezties atkal.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu