Princis Čārlzs bērniem gribējis dot citus vārdus, taču Diāna nepiekrita (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

10 gadu ilgās laulības laikā princese Diāna un princis Čārlzs strīdējās par daudzām lietām un izrādās, ka arī bērnu vārdi bija viena no tām, vēsta «Popsugar».

Tas, ka vecāki diskutē par savu gaidāmo bērnu vārdiem, nav nekas neparasts, tomēr šīs diskusijas mēdz pārvērsties arī strīdos.

Princim Čārlzam un princesei Diānai bija ne tikai dažādi uzskati par šīm lietām, bet viņiem vajadzēja izvēlēties skanīgu un cildenu vārdu, kas varētu piestāvēt Lielbritānijas karaļa vai karalienes titulam.

Kad Diāna 1982. gada jūnijā laida pasaulē savu pirmo dēlu, viņš tika nodēvēts par Viljamu Artūru Filipu Luisu. Divus gadus vēlāk piedzima otrais dēls - Henrijs Čārlzs Alberts Deivids.

Pēc vairākiem gadiem kādā intervijā, kas tika publicēts Endrū Mortona sarakstītajā biogrāfijā par princesi Diānu, viņa atklāja, ka tieši viņa izvēlējusies vārdus Viljams un Harijs, savukārt Čārlzs visus pārējos vārdus.

«Viņš vēlējās Albertu un Artūru, taču es teicu nē. Pārāk vecmodīgi!» sacīja Diāna.

Britu karaļnama vecāki jau gadiem ilgi pieturas pie tradīcijām, kad ir jāizvēlas vārdi bērniem. Tieši tāpēc šie vārdi bieži vien atkārtojas - ģimenes dzimtas kokā ir vairāki Džordži, Filipi, Henriju, Elizabetes un Viktorijas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu