Ziemeļkoreja draudējusi ar nāvessodiem Dienvidkorejas žurnālistiem (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja ceturtdien draudējusi ar nāvessodu divu Dienvidkorejas laikrakstu žurnālistiem, kuri aizskāruši valsts godu, recenzējot grāmatu par dzīvi Ziemeļkorejā un intervējot tās autorus.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA publicēja tiesas paziņojumu, kurā izteikts sašutums par grāmatā pausto domu, ka ziemeļkorejiešu dzīves kļūst arvien kapitālistiskākas, un grāmatas Dienvidkorejas izdevuma vāku, kurā sarkanā zvaigzne Ziemeļkorejas ģerbonī aizvietota ar ASV dolāra zīmi.

Tiesa arī «piespriedusi nāvessodu» laikrakstu vadītājiem un paziņojusi, ka Ziemeļkoreja noskaidros, kas ir atbildīgi par šīm «provokācijām», taču pašiem grāmatas «North Korea Confidential: Private Markets, Fashion Trends, Prison Camps, Dissenters and Defectors» autoriem - bijušajam «Economist» žurnālistam Danielam Tjudoram un aģentūras «Reuters» žurnālistam Džeimsam Pīrsonam - Phenjana tiešus draudus nav izteikusi.

Ziemeļkorejas propagandu bieži izdaiļo dīvaini un ekstrēmi draudi.

2012.gadā Ziemeļkoreja paziņoja, ka notēmējusi ieročus pret konkrētiem Dienvidkorejas laikrakstu birojiem un televīzijas kanālu redakcijām, jo mediji kritizējuši bērnu svētkus Phenjanā.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu