Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/31/11133114t1hca04.jpg)
Nepieciešams:
Kūkai
- 175 grami mīksta sviesta vai margarīna
- 175 grami pūdercukura
- 3 lielas olas
- 150 grami pašbriestošo miltu
- 50 grami kakao
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa sāls
Glazūrai
- 100 grami melnās šokolādes
- 100 grami gabaliņos sagriezta sviesta
Pagatavošana:
Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem. Ietauko kūkas formas malas ar nedaudz sviesta vai margarīna un izgriež apaļu cepamā papīra formu, ko ielikt formas pamatnē.
Visas kūkas sastāvdaļas liek vienā lielā traukā un maisa ar koka karoti vai rokas mikseri līdz masa ir viendabīga.
Masu lej kūkas formā un cep cepeškrāsns vidū apmēram 45-50 minūtes. Kad gatava, ļauj vismaz piecas minūtes atdzesēties.
Gatavo glazūru. Sviesta un šokolādes gabaliņus izkausē ūdens peldē. 15 minūtes atdzesē un apsmērē ap kūku.