Dienvidkoreja plāno pastiprināt savu raķešu potenciālu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkoreja sestdien paziņojusi, ka plāno pastiprināt savu raķešu savaldīšanas potenciālu, reaģējot uz Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumiem.

ASV prezidents Donalds Tramps un Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins piektdien telefonsarunā pieņēmuši lēmumu pārskatīt abu valstu divpusējās vadlīnijas šai jautāumā, paziņojis Muna birojs.

«Līderi principā vienojās, ka jāpastiprina Korejas Republikas aizsardzības potenciāls, lai līdzsvarotu Ziemeļkorejas provokācijas un apdraudējumus, un jāpārskata raķešu vadlīnijas līdz līmenim, kādu uzskata par vajadzīgu Korejas Republika,» teikts paziņojumā.

Šobrīd divpusējā vienošanās ar ASV nosaka, ka Dienvidkorejas raķešu maksimālais darbības rādiuss ir 800 kilometri un maksimālā nestspēja - 500 kilogrami. Seula vēlas palielināt nestspēju līdz tonnai.

Kā savukārt norāda Baltais nams, telefonsarunā panākta vienošanās stiprināt abu valstu savienību, attīstot sadarbību aizsardzībā, un pastiprināt Dienvidkorejas raķešu potenciālu.

Tramps arī «konceptuāli akceptējis» plānus pārdot Dienvidkorejai militāro aprīkojumu miljardiem dolāru vērtībā, teikts Baltā nama paziņojumā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu