Lielbritānija turpinās iestāties par Baltijas aizsardzību arī pēc «Brexit» (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

Arī pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) Lielbritānija turpinās iestāties par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu drošību un aizsardzību, pirms šodien Londonā gaidāmās tikšanās ar Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministriem paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

Kā aģentūru LETA informēja Lielbritānijas vēstniecībā Latvijā, Džonsons pirms gaidāmās tikšanās norādīja, ka pasaulē, kas kļūst arvien sarežģītākā, Lielbritānija sniedz drošības sajūtu tās draugiem, īpaši tiem, kas Eiropas ziemeļos un Baltijas reģionā sastopas ar nepārtrauktu Krievijas antagonismu.

«Mūsu karavīru izvietošana Igaunijā noteikti parāda to, ka Lielbritānija vienmēr atbalstīs savus sabiedrotos, tiem sastopoties ar agresiju no ārpuses, un nodod vēsti, ka NATO nodrošinātā un uzturētā vienotība nekad netiks sagrauta. Lielbritānija vēlas drošu un pasargātu pasauli, un izstājoties no ES, mēs turpināsim aizstāvēt un veicināt mūsu kopīgās intereses, stājoties pretī jebkādiem izaicinājumiem, ar ko mēs kopīgi sastopamies,» sacīja Džonsons.

Jau ziņots, ka sanāksmē piedalīsies arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministri apspriedīs reģiona drošības izaicinājumus, transatlantiskās attiecības un aktuālus starptautiskās dienaskārtības jautājumus - Tuvo Austrumu miera procesu, situāciju Sīrijā, kā arī Korejas pussalā, ņemot vērā Ziemeļkorejas pēdējā laikā pastiprinātās provokatīvās darbības saistībā ar tās ballistisko raķešu un kodolprogrammu īstenošanu.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu