Tikai vienu nakti Rīgā kursēs divi unikāli tramvaji (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150 gadu jubileju, «Baltajā naktī» Latvijas Radio 6 jeb Latvijas Universitātes Radio «NABA» raidīs tiešraidē no tramvaja, kas kursēs maršrutā Ausekļa iela – 2. Meža kapi. No plkst. 18.00 līdz 3.00 naktī ikviens elektriskās dzejas tramvaja viesis varēs klātienē baudīt balsu, dzejas, dziesmu, spēļu un kustīgu bilžu veidotu sintēzi, kas veidos audiālu skaņu tiltu starp diviem gadsimtiem, kad dzīvoja Veidenbaums, un mūsdienām. 

Tajā pašā maršrutā kursēs arī tramvajs «Vi Veri Universum / Saskaņā ar visumu». Turpinot 2016. gadā aizsākto, šogad jaunie mākslas un dizaina talanti no PIKC «Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola» (RDMV) iedziļināsies savā identitātē, radot savas pasaules iekšējo atainojumu gan videoanimācijās, gan ģeometriska puzura tipa gaismas objekta veidošanā.

Papildus gaismas instalācijām RDMV audzēkņi radīs videoanimācijas – grafiskus režģu, kodu, pavedienu ķēžu un ģeometrisku formu veidojumus, kas pasākuma laikā tiks rādīti uz trim videoekrāniem.

Papildus tramvajā notiks radošā «bodyart» darbnīca RDMV audzēkņu vadībā – apmeklētājiem būs iespēja iegūt sejas vai ķermeņa gleznojumus ar neona krāsām, ļaujot viņiem kļūt par daļu no pasākuma un telpas scenogrāfijas.

www.naba.lv

Kā zināms, «Baltā nakts» šogad norisināsies Rīgā, naktī no 9. uz 10.septembri, piedāvājot 59 dažādus laikmetīgās mākslas un kultūras pasākumus. «Baltā nakts» norit svinību zīmē - ir pagājuši 15 gadi kopš pirmās «Baltās nakts» jeb «Nuit Blanche» Parīzē, kur radīta šī foruma ideja. Tāpēc Rīgā šogad būs īpaši daudzveidīga starptautiska programma.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu