Baraks Obama: Trampa lēmums ir nežēlīgs (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama nosodījis sava sekotāja prezidenta amatā Donalda Trampa lēmumu apturēt gados jauno nelegālo imigrantu aizsardzības programmu.

Obama sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja, ka Trampa lēmums ir nežēlīgs un Amerikas garam neatbilstošs.

Jau vēstīts, ka ASV valdība ir nolēmusi apturēt programmu, pateicoties kurai Savienotajās Valstīs varējuši palikt gados jauni imigranti, kas ASV ievesti nelegāli kā bērni.

Šo programmu 2012.gadā ar izpildrīkojumu ieviesa Obama.

«Šie sapņotāji ir amerikāņi savās sirdīs, prātos un visos iespējamajos veidos, izņemot vienu - uz papīra,» paziņoja Obama.

«Uzbrukt šiem jaunajiem cilvēkiem ir nepareizi, jo viņi nav izdarījuši neko sliktu,» uzsvēra eksprezidents.

Obama pauda viedokli, ka Savienotās Valstis ar šādu lēmumu kaitēs pašas sev, jo šie jaunie cilvēki vēlas dibināt uzņēmumus, strādāt zinātnes jomā, dienēt armijā un visādi citādi sniegt savu ieguldījumu šai valstij.

Obama arī noraidīja Trampa apgalvojumu, ka šī programma ir pretlikumīga.

«Izteiksimies skaidri, šodien pieņemtais lēmums nebija tiesiski nepieciešams. Tas ir politisks lēmums, morāls jautājums,» uzsvēra Obama.

«Lai kādas bažas vai sūdzības amerikāņiem būtu par imigrāciju kopumā, mums nevajadzētu apdraudēt šīs jauno cilvēku grupas nākotni,» uzsvēra Obama, piebilstot, ka šie cilvēki atrodas ASV ne jau savas vainas dēļ, viņi nerada draudus un «neko neatņem pārējiem».

Eksprezidents aicināja Kongresu aizsargāt šos jaunos cilvēkus un viņu nākotni.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu