Saeimā veidos «Kustības Par!» deputātu grupu (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

«Kustības Par!» biedri Saeimā izveidos patstāvīgu deputātu grupu, kas pārstāvēs kustības vērtības un mērķus parlamentā, paziņoja «Kustības Par!» vadītājs Daniels Pavļuts pēc tikšanās ar jauno Vienotības vadītāju Arvilu Ašeradenu.

Kustības deputātu grupa Saeimā balsos saskaņā ar «Par!» programmu un lēmumiem un virzīs tiem atbilstošus likumprojektus. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, deputāti turpinās būt «Vienotības» frakcijas locekļi, bet deputātu grupas un «Vienotības» attiecības varētu noteikt atsevišķa vienošanās.

«Kustības Par!» deputātu grupa nepiedalīsies lēmumu pieņemšanā par Vienotības iekšējām lietām un neiesaistīsies valdošās koalīcijas amatu pārdalē. Vienlaikus Kustības Par! deputāti rīkosies atbildīgi un valstiski jautājumos, kuri skar valsts budžetu un valdības stabilitāti.

«Par!» deputātu grupā darbosies Andrejs Judins, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis. Deputāti strādās, lai virzītu Kustībai Par! svarīgās vērtības - sekmētu vienādas iespējas visiem, mazinātu nevienlīdzību, stiprinātu tiesiskumu un labu pārvaldību, novērstu korupciju.

«Par!» deputāta Andreja Judina prioritāte būs darbs parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas izveidota «Oligarhu lietas» izmeklēšanai. Vienlaikus citās komisijās viņš strādās, lai veicinātu diasporas saikni ar Latviju un stiprinātu Latvijas sabiedrības saliedētību. Tapat A. Judins strādās pie vairākām iniciatīvām, kuras palīdzēs Latvijā veidot efektīvu un mūsdienām atbilstošu kriminālpolitiku.

Lolita Čigāne nodrošinās parlamenta uzraudzību Eiropas Savienības lietās, tāpat darbosies arī ar informatīvās telpas, mediju darbības, bērnu tiesību uzraudzības un labas pārvaldības jautājumiem.

Lai stiprinātu Latvijas iekšējo un ārējo drošību, kā arī sekmētu Latvijas darbu pretkorupcijas jomā un mazinātu korupcijas riskus, nozīmīgs būs Par! deputāta Alekseja Loskutova darbs vairākās Saeimas komisijās.

Inta Dāldera prioritātes darbam Saeimā būs budžeta jautājumi, kuri mazinās nevienlīdzību, valsts līdzekļu izlietojuma caurredzamība, tostarp algu publicēšana, kā arī augstākās izglītības un zinātnes konkurētspēja un kultūras jautājumi.

«Kustība Par!» dibināta 26. augustā ar mērķi veidot modernu un tiesisku Latviju, kura ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu