Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/31/11133791t1hcc06.jpg)
Recepte no grāmatas «Konservēšanas rokasgrāmata», Iveta Galēja; apgāds «Zvaigzne ABC».
Nepieciešams:
- 1 kilograms brūkleņu
- 250-300 grami cukura
- 250-300 ml ūdens
- 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
- 4 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
Nepieciešams:
Brūklenes ieber katlā un samaisa ar pārējiem produktiem. Tad uzvāra un uz vidēji lielas uguns maisot vāra 5 - 10 minūtes.
Ievārījumu karstu pilda burkās. Burkas aizvāko un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.