Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Brūkleņu ievārījums ar vaniļu (10)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Recepte no grāmatas «Konservēšanas rokasgrāmata», Iveta Galēja; apgāds «Zvaigzne ABC».

Nepieciešams:

  • 1 kilograms brūkleņu
  • 250-300 grami cukura
  • 250-300 ml ūdens
  • 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 4 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas

Nepieciešams:

Brūklenes ieber katlā un samaisa ar pārējiem produktiem. Tad uzvāra un uz vidēji lielas uguns maisot vāra 5 - 10 minūtes.

Ievārījumu karstu pilda burkās. Burkas aizvāko un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.

Komentāri (10)
Nepalaid garām
Uz augšu